V8

03 Maj 2011, 12:53

Witam!!
Właśnie nadszedł ten czas aby spełnić swoje motoryzacyjne marzenia. Chcę kupić auto które będzie miało pod maską V8. Uwielbiam dźwięk oraz charakterystykę tego silnika. Trochę szukałem już o różnych autach i jakiś pogląd na rynek już mam. Auto będę kupował w USA, znajomy który tam mieszka we wszystkim mi pomoże więc koszty firm pośredniczących odchodzą. Na auto chcę wydać 120000 zł czyli to będzie ok. 40tyś $ (teraz trochę więcej bo dolar jest po ok. 2,60zł).
W sumie jakiś preferencji nie mam, dobrze żeby był kabriolet (ale nie jest to konieczne). Mam Alfe 159 i powiem szczerze że lubię włoską motoryzacje dlatego chyba najwięcej uwagi skupiam na Maserati 4200/Spyder. Auto w stanach można dostać przy moim zakładanym budżecie, z wyglądu mi się podoba, 390KM też powinno dawać dużo frajdy z jazdy. I z włoskiej motoryzacji to chyba by było tyle, szczerze powiem że nawet myślałem trochę dołożyć i szukać Ferarri 355 lub 360 ale już mi się wydaję że wyrosłem z takich aut dla "szpanu". Maserati wydaje mi się bardziej eleganckie, dostojne. No i cena Ferrari jest troch zaporowa bo jak już pisalem autko w granicach 40000$, a Ferrari minimum to jest 60tyś.
Co jeszcze byście polecili z tego typu aut??
BMW M3 E92/E93 raczej kasy nie starczy (ewentulanie 335i ale to już nie V8 chociaż osiągi b.dobre), S5 raczej też trochę przy drogie chociaż już w tej cenie można coś trafić. SL500 w sumie mi też się podoba.
alfaman3
Nowicjusz

Miejscowość: RZ

03 Maj 2011, 13:05

A to musi byc V8 az tak koniecznie? Subaru Impreza WRX STI, dzwiek tez ma bardzo bardzo fajny(+ mozna dolozyc zawor blow off do tego). A frajdy z jazdy da ci duzo wiecej niz wazacy 2 tony SL500.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

03 Maj 2011, 13:55

Opłaty związane ze sprowadzeniem wziales pod uwagę?
:roll:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

03 Maj 2011, 17:44

boże kolega miłośnik motoryzacji, pisze że chce V8 (wie co dobre) a ty mu z Sportowym hatchbackiem wyjeżdżasz, ja bym wybrał Maserati mało tego w Polsce ;)
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

03 Maj 2011, 17:49

Może jakiś amerykański klasyk Ford mustang, Chevrolet Camaro (silniki niskoobrotowe ale 8v)
Grigorij
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

03 Maj 2011, 17:55

Czimi napisał(a):Subaru Impreza WRX STI,
Calibrę pooklejaną żółtymi gwiazdkami mogłeś mu polecić :grin:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bentley EXP 100 GT - elektryczny luksus
    Jak widać Bentley stawia na luksus w wydaniu samochodów elektrycznych. Na razie jest to prototyp ale w niedalekiej przyszłości może się okazać że takie samochody będą królowały na globalnym rynku. To nie tylko ...

03 Maj 2011, 18:02

Jak kto lubi :smile: . Ale nie miałem nic złego na myśli
Grigorij
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

03 Maj 2011, 18:27

Jak V8 to raczej w autach amerykańskich bym szukał :wink:
zawsze spoko!
Don't worry, źryj chappi ;-)
Stiopa
Aktywny

Miejscowość: Poznań

03 Maj 2011, 18:34

Stiopa napisał(a):Jak V8 to raczej w autach amerykańskich bym szukał :wink:
----Racja :!: Takie np.LAMBORGHINI MURCIELAGO V12 wypadło bladziutko w konfrontacji z CORVETTE V8 ZR1,który ma po prostu silnik Fenomenalny, a tego o silniku LAMBO powiedzieć nie można.CORVETTE ma większą moc i pali ok.10 l mniej na setkę.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

03 Maj 2011, 19:12

Zostań przy Maserati bardzo ładny i nie zwykły samochód jeździ tego bardzo mało i na 100% będziesz się wyróżniał z tłumu oklepanych samochodów.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

03 Maj 2011, 21:44

Dziękuję za odpowiedzi.
Subaru pomimo że jest fajnym autem raczej odpada - sporo ich jeździ po ulicach i jak już wcześniej pisałem poszukuje auta klasy GT/GT Cabrio czyli dużego coupe. Tak jak już wcześniej pisałem Maserati jest super autem. Chociaż z drugiej strony trochę obawiam się o serwis takiego auta - wiem że przedstawicielstwo Ferrari jest w Polsce ale czy mają serwis to nie wiem. Będę musiał się tego dowiedzieć bo szczerze powiem że nie uśmiecha mi się jeździć na Słowację albo do Niemiec na wszystkie przeglądy, wymiany itp. Wiem że trochę aut z czarnym koniem i trójzębem na masce po naszym kraju jeździ więc jakoś sobie z serwisem muszą radzić ale jak pisałem nie jest to zwykłe auto którego się szybko pozbędę w razie jakiś problemów. Raczej już zakup na całe życie. Myślę że raczej z M3 czy S5 problemu z serwisem by nie było.
Co do samego wyboru to znajomy podpowiedział mi jeszcze Jaguara XF po 2007r. Auto też mi się podoba i jest dostępny już w zakładanym budżecie.
Sprawa wygląda tak że teraz waham się pomiędzy wyborem sercem a rozumem - czyli serce podpowiada albo 4200 lub XF a rozum M3 lub S5.
Ciężki wybór, pewnie dopiero jak się każdym przejadę to ostatecznie zadecyduje ale jakiś pogląd chciałbym mieć.
alfaman3
Nowicjusz

Miejscowość: RZ

03 Maj 2011, 22:09

Jest wiele serwisów specjalizujących się w autach tego pokroju, ale nie każdy wierzy w serwisy nie autoryzowane zawsze można zrobić sobie wycieczkę do Berlina do serwisu. Ale nie powinieneś mieć problemów z nim w Polsce. M3 ma do dupy skrzynię SMG które często padają przy "zrywnej" jeździe. Może C6 było by dobre w roli GT powinno się spisać. Zawsze można kupić matę masującą na fotele :lol:
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

03 Maj 2011, 23:51

Serwis maserati jest w wawie tam gdzie ferrari. szczerze to jeżeli stać cie na auto GT to nawet nie zastanawiaj sie nad m3 czy innym podobnym. GT to auta wyjątkowe które kupuje sie tylko sercem:)
Pawelcode
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

04 Maj 2011, 18:57

A może lepiej kupić jakąś limuzynę z V8 pod maską?
Mercedes S klasa, Audi A8, BMW 7 :?:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

04 Maj 2011, 19:11

Jak w ameryce będziesz kupował to może Cadillaca STS lub Audi RS6?
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza