03 Maj 2011, 12:53
Witam!!
Właśnie nadszedł ten czas aby spełnić swoje motoryzacyjne marzenia. Chcę kupić auto które będzie miało pod maską V8. Uwielbiam dźwięk oraz charakterystykę tego silnika. Trochę szukałem już o różnych autach i jakiś pogląd na rynek już mam. Auto będę kupował w USA, znajomy który tam mieszka we wszystkim mi pomoże więc koszty firm pośredniczących odchodzą. Na auto chcę wydać 120000 zł czyli to będzie ok. 40tyś $ (teraz trochę więcej bo dolar jest po ok. 2,60zł).
W sumie jakiś preferencji nie mam, dobrze żeby był kabriolet (ale nie jest to konieczne). Mam Alfe 159 i powiem szczerze że lubię włoską motoryzacje dlatego chyba najwięcej uwagi skupiam na Maserati 4200/Spyder. Auto w stanach można dostać przy moim zakładanym budżecie, z wyglądu mi się podoba, 390KM też powinno dawać dużo frajdy z jazdy. I z włoskiej motoryzacji to chyba by było tyle, szczerze powiem że nawet myślałem trochę dołożyć i szukać Ferarri 355 lub 360 ale już mi się wydaję że wyrosłem z takich aut dla "szpanu". Maserati wydaje mi się bardziej eleganckie, dostojne. No i cena Ferrari jest troch zaporowa bo jak już pisalem autko w granicach 40000$, a Ferrari minimum to jest 60tyś.
Co jeszcze byście polecili z tego typu aut??
BMW M3 E92/E93 raczej kasy nie starczy (ewentulanie 335i ale to już nie V8 chociaż osiągi b.dobre), S5 raczej też trochę przy drogie chociaż już w tej cenie można coś trafić. SL500 w sumie mi też się podoba.