VAG-COM TEST PRZEPŁYWOMIERZA MAF

03 Sie 2014, 21:31

Witam,mam pytanie,jako że interesuję się tym jak zrobić test przepływomierza pojawia się moje pytanie,patrzyłem w sieci jak go zrobić i mniej więcej wiem,ale jak patrzyłem na goole grafika na screeeny z testu MAFA (przepływomierza) to w grupach wartości mierzonych są pod okienkami opisane MAF (specified) / MAF (actual) tak jak na załączonym screenie a u mnie gdy podepne do samochodu VAGA to nie ma tego MAD (specifed) ani też MAF (actual),i jestem troche zdezorientowany,może ktoś mi jasno przedstawić tą sytuacje?

Pozdrawiam.
Czekam na jakiekolwiek odpowiedzi.
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 64
Prawo jazdy: 18 05 2013
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: VW GOLF 3
Silnik: 1.8 KAT 90 KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

04 Sie 2014, 07:57

mobileIS napisał(a):może ktoś mi jasno przedstawić tą sytuacje?

Są to bloki pomiarowe dla silników diesla - a i rozumiem ,że sprawdzasz to na odpalonym silniku.
Nie wiem czy są takie pomiary dla silników benzynowych - masz tam przycisk up i sprawdzaj po kolei.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

04 Sie 2014, 16:53

wlasnie sprawdzalem grupy po kolei ale nie pokazuje się tam MAF w ogóle,jasne że na odpalonym bo jakby inaczej miało to być.
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

04 Sie 2014, 17:02

a tutaj ten obrazek pokazałem po to żeby jasno przedstawić ,że u mnie nie ma a np na tym tutaj obrazku załączonym jest MAF - i właśnie tego nie rozumiem,a i dodam jeszcze że sprawdzałem to w silniku benzynowym.
mobileIS
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Oznaczenia tablic rejestracyjnych Policji
    Sprawdź, jak rozpoznać auto po numerze rejestracyjnym Policji. Poniżej przedstawiamy aktualne tablice rejestracyjne używane na terenie naszego kraju. HPA – Komenda Główna Policji HPL – Wyższa Szkoła Policji ...
    Rajd Dakar to nie tylko zawodnicy i kibice
    Największe imprezy motoryzacyjne przykuwają uwagę całego świata wielkimi emocjami i świetną organizacją. Niewielu kibiców zdaje sobie jednak sprawę, jak ogromnym wyzwaniem dla organizatorów jest dopięcie wszystkiego ...