Vag K+can 3,6

31 Maj 2014, 21:23

Witam kolegów
wiem ze w porównaniu do was jestem leszczem ale korzystam z tego kabelka i programu do celów własnych.
Mam taki mały problem kupiłem na allegro taki kabelek z vagiem 3,6.
niby się łącze z fura robię tak jak w opisie niby pokazuje mi przebieg który chce sobie testowo zmienić na liczniku . Wyświetla mi mniejszy przebieg niż na liczniku a wszystko zrobiłem dobrze przy zmianie przebiegu o 50 km nic się nie dzieje , odłączyłem akumulator i tez nic . w tej samej sesji próbowałem odczytać kod imo i nie odczytało .
gdy chciałem odczytać przebieg ecu program się wiesza . razem z tym kabelkiem powinien mi tez chodzić program vwtool tez nie działa niby się łączy ale po chwili się wyświetla brak polaczenia ze sterownikiem i tez nic nie mogę zrobić. po odłączeniu akumulatora zaświeciła mi się kontrola trakcji i wspomaganie , wyłączy się to samo czy komputerem tylko
W Polsce nie było by problemu skasować błędów a jestem za granica i trochę tu drogo

Pozdrawiam i liczę na pomoc
milosz85
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 07 1998
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: TOURAN po lifcie
Silnik: 1,9 TDI 105KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

01 Cze 2014, 13:00

A po co chesz zmieniać przebieg :?:
Przykro mi, ale na forum czegoś takiego nie tolerujemy i nie pomagamy w takich sprawach.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

01 Cze 2014, 13:51

nie mieszkam w Polsce
chce sprawdzić swoje auto które kupiłem za granica
pisałem o zmianie ponieważ sprawdzałem czy idzie nie potrzebuje tego na codzien i nie chce kombinować tylko dla siebie
milosz85
Nowicjusz

01 Cze 2014, 15:16

Jak chcesz spraqwdzić swoje autko, to możesz podjechać do mechanika i u niego podłączyć się pod komputer i sprawdzić.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

01 Cze 2014, 20:17

no tak masz racje
tylko mieszkając w Polsce nie wyobrazasz sobie ile kosztuje to za granica troszkę więcej niż Polsce i nie jest tak latwo
kupiłem kabelek i chce to sam sprawdzić
i miec na przyszlosc jak będę kupowal kolejnego vw bo nie wiadomo co czas przyniesie
a w Polsce też się przyda w Polsce jak w Polsce na pewno się przyda
zebys nie myslal ze jestem za kręceniem dlatego kupiłem kabelek i chce sprawdzić a za granica tez się zdarzają przypadki kręcenia i można kogos ladnie zrobić za to możesz więcej zyskac niż w polsce
milosz85
Nowicjusz

02 Cze 2014, 08:04

milosz85 napisał(a):Vag K+can 3,6

Trochę słaby kupiłeś ten kabelek - lepszy by był Vag kkl - dlatego nie możesz nic kodować i ma problemy z połączeniem się ze sprzętem w twoim aucie.
Jeśli chodzi o zmianę km - to za cienki ten interface.
Może odczytasz nim błędy ale to kodowania się nie nadaje - ja miałem taki przypadek, że kupiłem audi i zamiast km (chodzi o przebieg) miałem mile - chciałem to zmienić i na pewno by się udało - tylko miałem licznik który nie pozwalał na taką zmiane ( chodziło o konkretny model licznika) - więc można mieć dobry sprzęt diagnostyczny a i tak nic nie zrobimy.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia sukcesu: Napęd na cztery koła quattro
    Napęd na cztery koła quattro opracowany przez Audi, to kamień milowy w historii motoryzacji. W roku 1980, żaden inny producent nie był w stanie zaproponować równie szybkiego i lekkiego napędu na cztery koła przeznaczonego ...
    Mercedes Klasy G
    Luksusowy Mercedes Klasy G także ma wojskowe korzenie. Prace nad niemiecką terenówką rozpoczęto w 1972 roku. Początkowo samochód trafił między innymi do armii Niemiec, Szwajcarii, Argentyny oraz Iranu. Dostępna ...

02 Cze 2014, 21:05

no tak chyba masz racje mi niby pokazuje jak by w milach bo ma przejechane kolo220000 a pokazuje nicy około 1180008 jakos tak i jakby jedna cyfra jest więcej nie wiem czy ta ostatnia to by były metry???
milosz85
Nowicjusz