Van do 12 tyś

16 Cze 2013, 22:12

Witam właśnie sprzedałem VW T3 i szukam jakiegoś vana do 12 tyś co polecacie ? .Mi do gustu przypadły Zafira i Scenic I po lifcie bo picasso jakoś nie za bardzo mi się podoba z zewnątrz i w środku zegary , jak myslicie co kupić ? dodam że 80% trasy pokonuje po mieście to pozostałe 20% to jakieś niedzielne wypady za miasto z żoną i 2 synami 10 i 15 lat , i raz w roku wczasy , będę planował od razu po kupnie montaż LPG .

myslałem zeby we wtorek jechać zobaczyć tego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] szukam jak najbliżej Katowic bo za bardzo nie mam z kim pojeździć w dalsze okolice.
stasiu1971
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

17 Cze 2013, 15:57

Nie kupuj Zafiry, bo strasznie gnije. Scenic i Picasso są podobne technicznie, osobiście wybrałbym z tej dwójki Renault, bo jakoś jest takie ładniejsze. Co powiesz na Honde Odyssey ?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Fajne auto, dość nowe i bezawaryjne. Zamienniki musiałbyś ciągnąć z USA. Na szczęście cenę zawsze da się trochę stargować :yes:
Tu też dość ładny "autobus", niestety nie jest to zbyt trwałe auto, za to bardzo wygodne. Ewn. Peugeot 807 i Citroen C8, technicznie identyczne, więc to już kwestia który ci się bardziej podoba.
Inną ciekawą, włoską propozycją jest Fiat Multipla, ciekawe auto z 3 miejscami z przodu.
A w tych samochodach możesz przebierać jak w ulęgałkach, na rynku jest ich pokaźny wybór.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

17 Cze 2013, 19:51

najładniejsze z w/w to ulisse ale ja szukam auta wokół Katowic a jakiś "wynalazków" raczej bał bym się kupować (cena części i ich dostępność od reki) a im bardziej luksusowe auta tym bardziej droższe cześci i ich serwis (elektronika itp) a kupując auto powyżej 10 lat trzeba się liczyć że się bedzie psuło w w baaaaaardzo optymistycznych prognozach ma przebieg dobiegający 300 tyś km a nie jednokrotnie go przekracząjący
stasiu1971
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...