Van do 25tys, 3x isofisx

08 Cze 2017, 17:02

Przejedź się takim Berlingo to szybko zrezygnujesz. To auta które miały wozić roboli na budowę a nie rodziny. Wyciszenia nie ma tam w ogóle, będziesz słyszał wszystko co się dzieje dookoła auta a nie w aucie. Dzieci będą chciały pospać ale w takim hałasie nici z tego.
Szukaj vana, to auto które od samego początku było konstruowane z myślą o ludziach, którzy mają właśnie takie potrzeby jak twoje. Rocznikiem się nie sugeruj, bo może być tak, że 10-latek po 2 latach ci zacznie się sypać, a 15-latek przejeździ kolejne 15-lat :mrgreen: Jak się na autach nie znasz to jesteś w głębokiej d... kupując dość leciwe już auto, wtedy warto zabrać ze sobą kogokolwiek, kto ma pojęcie o tym co robią handlarze z autami i nie wiem, czy to jest twój szwagier który wygaduje takie bzdury o braku części :roll:
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

08 Cze 2017, 19:06

Z tego, co czytałem, to z wytłumieniem jest problem przy większym prędkościach, a ja raczej 100 nawet nie przekraczam. Dłuższa trasa 1, 2 razy w roku, więc dzieciaki w aucie nie śpią :) Mam jeszcze jedną toyotę avensis verso do sprawdzenia. Może jedno z nich będzie w porządku :)
gbywalec
Początkujący

Zdjęcia: 1
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Opel Astra H
Silnik: 1.6, 115KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

13 Cze 2017, 22:32

Toyota okazała się niewypałem. Przynajmniej ta. Ale potwierdziła, że jeśli chcę kupić to tylko ten model. W związku z tym, mam Panowie do was prośbę. Wybrałem 6 ogłoszeń - pomożecie wyselekcjonować 3, które zlecę to sprawdzenia autotesto?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
gbywalec
Początkujący

13 Cze 2017, 22:46

Killaz napisał(a):Przejedź się takim Berlingo to szybko zrezygnujesz. To auta które miały wozić roboli na budowę a nie rodziny. Wyciszenia nie ma tam w ogóle

Jeździłeś? :)
galakty
Forumowicz VIP

Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

14 Cze 2017, 07:56

jeździłem i jeździło się bardzo przyjemnie. Ja nie jestem jakimś znawcą, ale jak dla mnie nie było wcale jakoś głośniej niż w mojej obecnej Astrze H. Sporo miejsca, naprawdę sporo i nawet zastanawiałem się nad nim bardzo poważnie, ale jednak Toyota Avensis Verso skradła moje serce. Dlatego proszę o pomoc przy selekcji :)
gbywalec
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...