Van / dostawczak kombi. Nowy. 2019. Automat.

27 Sie 2019, 11:23

Dzień dobry.

Do końca roku planuję kupić jakiś van / dostawczak kombi. Nie szaleje na drogach. Na ekspresowych/autostradach raczej 140km/h nie przekraczam. Także nic super szybkiego mi nie potrzebne ( doradzali mi superba kombi - ale wolę więcej miejsca ) dodatkowo jeżdżę na targi minimum 2 razy w roku i w vanie wszystko fajnie by mi się pomieściło , bo tak to czasem muszę kombinować na 2 samochody.

Bardziej zależy mi wskazaniu jakimi markami, modelami w ogóle jest sens się zainteresować. Nie znam się kompletnie.

Przeglądałem już różne modele. W tym te wszystkie podobne ( citroen traveler, toyota proace, nowy opel zafira itd ). Volksagena transportera.

Na jakiś cudach techniki mi nie zależy. Ale musi być automat, żeby można było telefon do muzyki podłączyć i może automatyczne przesuwane drzwi boczne ( mam to w aktualnym i akruta korzystam często ). Klomatyzacja i może jeszcze kamera cofania ( jakby żona jeździła).

Wiadomo że najlepiej jak najmniej wydać. Jednak liczę się z tym że duży samochód dużo kosztuje. Także nastawiam się na okolicę 200 tysięcy. Bralbym leasing.

Rocznie bym robił minimum 25 tysięcy kilometrów. W tym dojazdy do pracy. Mniej nie będzie. Możliwe że nawet więcej jakbym pracę zmienił.

Dlatego tak się zastanawiam czy nie lepiej np jakiś tańszy dostawczak wersję kombi + np. Clio ( akurat mi się podoba ) na dojazdy? Chociaż ubezpieczenia itp, pewnie musiałbym wszystko przeliczyć.
jellyOut
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 02 1984
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam

27 Sie 2019, 11:55

A co tu za różnica, bierz to co robie pasuje i ma korzystne warunki do kupna, serwisowania i tyle, marka nie ma większego znaczenia.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

11 Gru 2019, 12:50

Jestem przekonany, że oferta modelu Toyota Proace Verso i rabaty jakie na tą chwilę są proponowane jest bardzo interesująca.
Ostatnio edytowany przez ArteK, 11 Gru 2019, 14:41, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Regulamin pkt 4.4.e
BartekGozdur
Obserwowany

11 Gru 2019, 14:51

jellyOut napisał(a):doradzali mi superba kombi - ale wolę więcej miejsca
No to tu pozostaje ci już jakiś VAN bo kombi większego raczej nie znajdziesz.

Fajnym samochodem jest Chrysler Pacifica tylko tam masz silniki benzynowe więc spalanie by było by małe ale samochodem fajnie się jeździ i myślę, że spokojnie zmieściłbyś się w cenie.
jellyOut napisał(a):citroen traveler
To Peugeot Traveler i taki sam odpowiednik Citroen Spacetourer :mrgreen: Ten pierwszy bardzo fajny oglądałem go w środku i siedziałem co prawda nie jechałem ale podobała mi się pozycja za kierownicą i wykończenie kokpitu. Oglądałem wersję osobową.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999