Van? Kombi? z bagażniekiem 2x1m

04 Mar 2021, 19:06

Witam,
Poszukuję taniego (zakup i utrzymanie) nowego pojazdu w którym po wymontowaniu drugiego rzędu siedzeń zmieszczę kilka paczek o wymiarach 100x200x10cm
Obecnie taką funkcję pełnił stary Sharan cudowne auto - ale czas na jego złomowanie zbliża się nieubłagalnie.
Będę wdzięczny za Waszą pomoc bo przeglądam ogłoszenia i nie mam zielonego pojęcia w jakim kierunku poszukiwać rozwiązań.

Dla admina który przerzucił mi post:
BARDZO CIĘ LUBIĘ
Budżet - odpowiedź w zapytaniu - jeśli da się zmieścić takie paczki jak opisalem do pandy lub swifta to ok. Ale raczej się nie zmieści więc budżet 40000 odpada. Może wejdzie do.... (no właśnie nie wiem) Chodzi mi o dowolne nowe auto które tak jak opisałem będzie kosztować w zakupie i utrzymaniu jak najmniej. Może to będzie 50000 może 70000 a może 90000 - nie wiem.
Ma się zmieścić paczka i to tak że 3- 4 szt opisanych paczek jednym słowem kilka....
Rejon - nowe auto = tzn mogę jechać po nie do Szczecina lub Krosna byle w Polsce
Użytkowanie - i w trasie i w mieście stosunek nieustalony - gdybym potrzebował na trasy lub do miasta to bym napisał. Auto ma być tanie w zakupie i eksploatacji ( o czym pisałem) więc moim skromnym zdaniem nie możemy do niego wrzucić motoru 4,5 litra....
Własne potrzeby - tani w eksploatacji..... Ale to też chyba pisałem.....
I tak Was lubię!
Gdyby brakowało jakichś informacji proszę o wiadomość w komentarzu lub priv z radością i pospiechem uzupełnię
kapitan7
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2000
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: WV Sharanb
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1999

05 Mar 2021, 22:52

Jakieś pomysły?
kapitan7
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2000
Auto: WV Sharanb
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1999

05 Mar 2021, 23:06

co będzie w tych paczkach :?:
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

06 Mar 2021, 13:38

Bieraj octavie KOMBI :D , zafire
A za 30k Freemont
iskupaut
Nowicjusz

06 Mar 2021, 15:08

Zmierzę bagażnik bo mam wątpliwości czy spokojnie wejdzie 2m ale jak ma być tanio to octavia jest dobrym pomysłem.
sisinho17
Aktywny

Auto: I30, ceed
Silnik: 1.5 tgdi
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nyck de Vries dołącza do TOYOTA GAZOO Racing
    Holender Nyck de Vries będzie nowym zawodnikiem TOYOTA GAZOO Racing. 25-latek będzie pełnił rolę kierowcy testowego i rezerwowego w zespole startującym w mistrzostwach świata w wyścigach długodystansowych (FIA WEC) do końca ...