Van lub Kombi do 12tyś

11 Kwi 2010, 11:38

Witam mam nie mały problem, a mianowicie moja laguna doprowadza mnie do szału swoją usterkowością więc pora kupić coś innego. Mam do przeznaczenia 12tyś i nie wiem czy kupić vana czy kombi, często będzie jeździło tym samochodem 5 dorosłych osób więc musi być pojemne, ale nie może być nisko zawieszone, bo laguna porostu leżała na drodze. Co do silnika typował bym diesla lub b+gaz, rocznie robię 5tyś km. Auto powinno posiadać klime, abs i ma być niezawodne. Moje propozycje to :

Forda galaxy z braćmi
peugeot 806 z braćmi
Volkswagena Passata b4

Jestem otwarty na różne propozycje.
krzych_169
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

11 Kwi 2010, 14:11

krzych_169 napisał(a):Witam mam nie mały problem, a mianowicie moja laguna doprowadza mnie do szału swoją usterkowością więc pora kupić coś innego. Mam do przeznaczenia 12tyś i nie wiem czy kupić vana czy kombi, często będzie jeździło tym samochodem 5 dorosłych osób więc musi być pojemne, ale nie może być nisko zawieszone, bo laguna porostu leżała na drodze. Co do silnika typował bym diesla lub b+gaz, rocznie robię 5tyś km. Auto powinno posiadać klime, abs i ma być niezawodne. Moje propozycje to :

Forda galaxy z braćmi
peugeot 806 z braćmi
Volkswagena Passata b4

Jestem otwarty na różne propozycje.

Od 3 lat jeżdżę Citroenem Evasionem 2.0 i mimo że francuz to mogę polecić autko. Jeśli zadbane będzie bardzo komfortowe, pewnym minusem jest promień skrętu co czasem przeszkadza przy parkowaniu ale można się przyzwyczaić. Moje auto jest dość wiekowe bo to 95r. przejechane ma ponad 300tys z tego 150tys na gazie. Moja rada - jeśli chcesz jeździć na gazie zainwestuj minimum w sekwencyjną instalację, ja mam najprostszą z parownikiem i niestety średnio zdaje to egzamin (czasem problemy z zapalaniem, bywa że auto gaśnie bez powodu na biegu jałowym i ciężko odpalić). Poważnych awarii nie miałem, mimo sporego przebiegu silnik nie kopci i ma swoją moc. Jeśli masz jakieś pytania chętnie pomogę :)
Fuckir
fuckir
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz

11 Kwi 2010, 15:00

Rocznie robisz 5tys.km i chcesz diesla :shock: a co byś powiedział na Fiata Doblo??
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Kwi 2010, 09:23

Na 5 tyśkm rocznie to ani diesel ani gaz. Czysta benzynka i jeździsz bez kłopotu.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013