REKLAMA
Witam!!
Zależy mi na rozwiązaniu następującej kwestii. Stanąłem przed koniecznością zakupu autka dla 6 osobowej rodziny czyli jakiś van.
I teraz pytanie. Czy za ok. 12 tys. da się kupić jakiegoś sharana lub alhambrę którą da się jeszcze trochę pojeździć. Auto pewnie nie będzie robiło więcej jak z 5 tys. km w roku bo na codzień do pracy mam mniejszy i ekonomiczniejszy samochód, którego z racji wieku nie opłaca mi się już sprzedawać. W necie jest mnóstwo ofert aut z lat 96-98 w cenie 10- 12 tys. tylko rzecz jest taka, że albo ogłoszenie pojawia się dziś a na drugi dzień już jest nieaktualne, bądź wisi tygodniami, bo jak się obejrzy to faktycznie zgnite.
Jestem zielony w temacie zakupu samochodu więc pytam. Czy szukać dalej czegoś logicznego w tej cenie (czy wogóle jest szansa coś do jazdy znaleźć),czy czekać jeszcze co najmniej z pół roku dozbierać z 5 tys. i coś kupić wtedy. Znajomy namawia mnie, żeby sprowadzić coś z zagranicy tylko nie wiem czy w tej cenie jest to sensowne? Bardzo proszę o przeanalizowanie mojego zapytania i o pomoc.