VAT25

16 Paź 2007, 22:48

Witam,
Stałem się "szczęśliwym" posiadaczem Focusa C-max z 2005 roku. Zakupiłem samochód w komisie z przebiegiem 48tys km. Przeglądałem papiery i przypadkiem natknąłem się, że w deklaracji VAT25 znajduje się pozycja z przebiegiem i jest tam 90 tys km (równe 90000km). Samochód posiada książkę serwisową i ostatni wpis z niej jest z lipca 2007 i ma tam przebieg 43tys km. Pytanie jest w którą wartość przebiegu wierzyć ?? Tą co jest na liczniku i książce czy tą co się znajduje w VAT25 ??
Może osoby sprowadzające samochody w ten sposób próbują coś zakombinować ? Po co po prostu takie wartości wpisują ??
Bardzo proszę o rade.
Pozdrawiam
caroulus
Nowicjusz

16 Paź 2007, 23:05

Zdarzaja sie podrobki ksiazek serwisowych ale to w starszych samochodach, ale mogl zdarzyc sie tez blad w skarbowce
Bigstar
Początkujący

16 Paź 2007, 23:09

Ciężko mi uwierzyć w pomyłkę w skarbówce. Zaraz chyba padnę na zawalca !!
caroulus
Nowicjusz

17 Paź 2007, 09:19

Moim zdaniem wpis w Vat 25 jest może po to aby zaniżyć wartość auta - ale po co??
Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Silnik 1UR-FSE
    Turbodoładowaniem nie dysponuje natomiast 4,6-litrowy silnik 1UR-FSE. Tę jednostkę Lexus również montował pod maską swoich największych i najbardziej komfortowych limuzyn. W latach 2006-2017 motor był dostępny w modelu ...