Vectra A - zapłon. Wyprzedzić czy zostawić fabrycznie?

06 Kwi 2010, 16:26

Witam!
Zmieniłem cały układ zapłonowy, mam założoną instalację LPG, i zastanawiam się, czy zostawić wyprzedzony zapłon czy ustawić tak jak jest fabrycznie oznaczony? Czy ma to wpływ na spalanie? Moc?

[ Dodano: Wto Kwi 06, 2010 16:35 ]
Byłem teraz pobawić się trochę tym zapłonem. Jak ustawiłem na fabryczne oznaczenia, to silnik chodził koncertowo :D Słychać było taki agresywny ryk, i na gazie, i na benzynie. I samochód był o wiele mocniejszy, jak ustawiłem na oznaczenia (przyśpieszyłem o jakieś 3-6mm) które zrobił gazownik, samochód się zamulił na benzynie i na gazie. Ma to wpływ na spalanie? Jak jest lepiej?
michal2409
Początkujący

Miejscowość: Mniów (k. Kielc)

07 Kwi 2010, 10:48

ja bym zostawił fabryke bo jak masz zmulony moze lac gazu czy tez benzyny i nie przepalac co daje zwiekszone spalanie bez efektu i rezultatu zuzycia tego paliwa pozdrawiam
zakrzak
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Toyota Yaris Hybrid-R - sportowa hybryda
    Toyota Yaris Hybrid-R, która w wersji koncepcyjnej zadebiutowała podczas Salonu Samochodowego we Frankfurcie, łączy zaawansowaną technologię pochodzącą z seryjnego Yarisa Hybrid, z wyczynowymi rozwiązaniami znanymi ...