Vectra A - zapłon. Wyprzedzić czy zostawić fabrycznie?

06 Kwi 2010, 15:26

Witam!
Zmieniłem cały układ zapłonowy, mam założoną instalację LPG, i zastanawiam się, czy zostawić wyprzedzony zapłon czy ustawić tak jak jest fabrycznie oznaczony? Czy ma to wpływ na spalanie? Moc?

[ Dodano: Wto Kwi 06, 2010 16:35 ]
Byłem teraz pobawić się trochę tym zapłonem. Jak ustawiłem na fabryczne oznaczenia, to silnik chodził koncertowo :D Słychać było taki agresywny ryk, i na gazie, i na benzynie. I samochód był o wiele mocniejszy, jak ustawiłem na oznaczenia (przyśpieszyłem o jakieś 3-6mm) które zrobił gazownik, samochód się zamulił na benzynie i na gazie. Ma to wpływ na spalanie? Jak jest lepiej?
michal2409
Początkujący

Miejscowość: Mniów (k. Kielc)

07 Kwi 2010, 09:48

ja bym zostawił fabryke bo jak masz zmulony moze lac gazu czy tez benzyny i nie przepalac co daje zwiekszone spalanie bez efektu i rezultatu zuzycia tego paliwa pozdrawiam
zakrzak
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uważaj na Pieszych na wielopasmowych jezdniach
    Do najbardziej niebezpiecznych miejsc dla pieszych należą przejścia przez wielopasmowe jezdnie bez sygnalizacji świetlnej. Do potrąceń najczęściej dochodzi, gdy pieszy wchodzi na oznaczone przejście, widząc zatrzymujący się ...
    Dacia Duster Blackshadow nowa seria limitowana
    Wszechstronny SUV marki Dacia przybiera nową szatę miejskiego stylu. Dzięki starannie dobranym elementom wystroju zewnętrznego Duster Blackshadow nie pozostanie niezauważony. Wyróżnia go między innymi krata wlotu powietrza ...