Vectra b 2.0 16v lpg. samozapalenie auta

07 Lip 2015, 00:25

Witam. Otóż ostatnio miałem problem ze strzelaniem lpg. Naptawiłem to poprzez zmianę świec i przewodów, ale dziś pożyczyłem auto, które się zapaliło. Sprawdziłem przewody i nic spalone nie bylo tylko osłona na masce. Kierowca który prowadził to auto powiedział, że auto postawil na parkingu po czym wsiadł odpalił i zaczęło się kopcić. Dodał też, że tocząc sie miał bieg 3 i jak ruszał był wystrzał ale nic nie było. Jak odebrałem auto pod maską było biale od proszku z gasnicy. Rzucił mi sie w oczy pękniety przewód (gruby) od powietrza z filtra, który byl rozerwany w połowie. Dodam że kierowca gasil tylko mate pod maską. Pytanie moje jak to mozliwe ze przewod od powietrza zapalil maske? Dziekuje z gory za odp.
vectrab
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 06 1995
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: opel vectra b
Silnik: 2.0 136km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Environmental Challenge 2050
      W 2015 roku, na 2 miesiące przed konferencją klimatyczną w Paryżu, Toyota ogłosiła swój plan Toyota Environmental Challenge 2050. Firma, która jako pierwsza wprowadziła na rynek seryjny samochód hybrydowy, ...
      Uwaga na dzieci na drodze wracające lub idące do szkoły!
      Skończyły się wakacje, a to oznacza, że z początkiem roku szkolnego (od 2 września w tym roku) na przejściach dla pieszych pojawiło się więcej dzieci. Są one szczególnie narażone na niebezpieczeństwo – rozkojarzone ...