Vectra B 2.0 DTI vs. Alfa 156 1,9 JDI (sedan)

28 Kwi 2010, 21:14

Witam. Czytałem już wiele opini na temat tych dwóch autek jednak nadal nie potrafię się zdecydować. Szukając samochodu do 8tys utknąłem na wyborze pomiędzy vectrą i alfą 156.
Bardzo proszę o opinie osób, które naprawdę potrafią mi pomóc w wyborze. Czy to prawda z tą awaryjnością Alfy 156? Liczę na wypowiedzi w kwestii:
-dostępnosci i ceny części
-awaryjności
- spalania
- dynamiki
- przyjemności z jazdy

wiem, ze jestem tu nowy, jednak mam nadzieje na wiarygodne wypowiedzi :D z góry dzięki

precyzując palnuję zakup rocznika 97-98 o mocy 100-105km
trickones
Nowicjusz

Miejscowość: Kędzierzyn-Koźle

28 Kwi 2010, 21:20

Powiem Ci tak , sercem jestem za Alfa , nie ma takiej mozliwosci zeby nie kochac jej za to jak wyglada jak jezdzi , ale jest jej wada awaryjnosc , nie ma zawieszenia na nasze drogi i elektryka siada ;/ czesci sa drogie i brak zamiennikow, tak ze kup Opla bedziesz mniej kasy ladowal w naprawy. Pozdrawiam
ArO639
Nowicjusz

Miejscowość: CK

29 Kwi 2010, 07:47

Alfa za 8 tyś zł to będzie skarboneczka... Viki zresztą też nie będzie lepsza - może trochę tańsza w serwisowaniu.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyciągarka w pick-upie. Gadżet czy konieczność?
    Czy pickup 4x4 jest dobrym wyborem do jazdy w terenie? W czasie, kiedy z rynku stopniowo znikają kolejne klasyczne terenówki i w sprzedaży pozostaje już niewiele modeli w rodzaju legendarnej Toyoty Land Cruiser, coraz ...