Opel corca czy vw lupo

28 Kwi 2010, 18:55

witam, który samochód bardziej opłaca kupić dla młodej kobietki, która zamierza podbić drogi polskie. dokładnie mi chodzi o modele: opel corsa a vw lupo, 1998-2000
tak, żeby samochód nie wymagał dużo napraw,a jak już będą,żeby części nie były za drogie, żeby się miło prowadziło i takie tam :)
ona123
Nowicjusz

Miejscowość: ....

28 Kwi 2010, 19:20

a jakis próg $$$ ? :wink: corsa / lupo dość spora róznica jeżeli chodzi o gabaryty auta... do jakiej jazdy potrzebujesz auto ( miejska czy może miasto i jakies wypady ze znajomymi )
grzegorc
Nowicjusz

Miejscowość: Sz-n

28 Kwi 2010, 19:44

tak do 10 tys, wiadomo, ze im mniej tym lepiej, z tego co ja patrzyłam cenowo są podobne, ale mogę się mylic gdyż sie nie znam.
a samochód najbardziej do miasta, ale milo by bylo skoczyc nim gdzies na wypad :)
ona123
Nowicjusz

Miejscowość: ....

28 Kwi 2010, 21:34

Ja bym wybrał Corse,za 10tys znajdziesz Corse B w świetnym stanie z końcówki produkcji (2000rok) albo nawet Corse C z początkowych czyli 2001rok.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Kwi 2010, 21:43

Też uważam że corsa to dobry wybór ale moge polecić fiata punto w tej samej cenie a wyposażenie dużo lepsze :wink:
grzegorc
Nowicjusz

Miejscowość: Sz-n

28 Kwi 2010, 21:47

No i to będzie Punto II z lat 2000-2001.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus zrobił crossovera UX 250h z… czekolady
    Czy samochód może być słodki? Ależ oczywiście. I do tego wcale nie musi być filigranowym hatchbackiem. Wystarczy, że zostanie zrobiony z czekolady. Właśnie taki jest wyjątkowy UX 250h, którego Lexus stworzył ...
    Akumulatory magazynują energię ze słońca i wiatru
    Jednym z głównych wyzwań związanych z wykorzystaniem odnawianych źródeł energii jest jej magazynowanie, co pozwoliłoby na zrównoważenie popytu na energię oraz jej podaży. Renault opracowuje rozwiązania ...