30 Lis 2015, 12:55
Witam serdecznie forumowiczów ! , jestem zmuszony poprosić was o pomoc gdyż mam problem z którym nie potrafie sobie sam poradzić , ogólnie wszystko w aucie robie sam , ale tutaj nie potrafie zlokalizować usterki. Mam Vectre b 1.8 16v auto ma instalacje gazową na śrubę , na gazie auto jezdzi płynnie , nie dużo spala , check się nie pali jest ok , na benzynie niestety auto nie jeździ , w miare na wolnych obrotach potrafi pochodzić z minute , dwie po czym gaśnie , o jeżdzie nie ma mowy , auto zadławia bardzo , tak jak by nie dostawał paliwa, do 60 km/h w miare jakoś auto moza rozpedzić , nie jest to łatwo sztuką ale jakoś się da rozpedzić , przy wrzuceniu 4 juz nie da rady zabardzo nic zrobić auto zwalnia , nie ciągnie wogole na 4. mam 2 błędy jeden z nich to błąd 0110 Czujnik powietrza zasysanego , czujnik wymieniłem 2 dni temu błąd został , nic sie nie poprawiło a samochodzie , drugi z błędów to błąd bodajże 0135 Regulacja sondy poza zakresem , nie wiem o co w tym błędzie chodzi , czy że sonda padnieta czy co , wczesniej miałem jeszcze błąd przepływomierza , ale przepływke wymieniłem błąd znikł , auto i tak nie jeździ. Miałem podobną sytuacje w omedze b , jednak tam po wymianie przepływomierza auto jeździło juz normalnie na benzynie. Czytałem że może łapać lewe powietrze ale dolot mam cały nie mam dziur żadnych , nie wiem jak pod wtryskami i innymi uszczelkami , ale czy przez nieszczelny dolot nie jeździł by na benzynie a jeździł by na gazie ? nie mam już mocy powoli szukać lokalizowac tym bardziej że zimno się zrobiło , może wy macie jakieś pomysły ? może ktoś miał podobny problem kiedyś ? Proszę o pomoc , pozdrawiam