Vectra b-obroty nie chca spadać

16 Mar 2010, 19:08

Witam,
kiedyś zakładałem post dotyczący moich problemów z opelkiem, ale nie uzyskałem odp. Problemem jest to, że jak się rozgrzeje to nie chcą mi spadać obroty (ciągle trzyma 2 tys) albo spadają wolno zdarza się czasami, że nawet sama dodaje sobie obroty. Dzieje się tak na benzynie i na gazie, z tym, że na gazie częściej. Kupiłem nowy przepływomierz powietrza i nowy silniczek krokowy, trochę jest lepiej niż wcześniej ale nadal mnie to denerwuje. Koledzy jak możecie to podpowiedzcie mi co tu może być nie tak. Na komputerku wykazało u jednego mechanika przepływomierz u drugiego krokowy wiec wymieniłem ale dużo to nie dało.
Z GÓRY DZIĘKUJE ZA ODP
tomijunior
Początkujący

Miejscowość: Toruń
  • 17 Mar 2010, 21:27

sprubój dokładnie wyczyścić przepustnicę
    autoiksus
    Nowicjusz

Miejscowość: Alwernia

18 Mar 2010, 19:59

bylem na komputerku dzis po raz 4-ty i mechanik ustawił mi ją sie jak nalezy. Na benzynie chodzi inealnie a na gazie tragicznie. Kazal mi wymienic instalacje na sekwencje i sie teraz zastanawiam czy warto z silnikiem co ma 200 tys km przebiegu. Koszt zmiany takiej instalacji to 1400zl
    tomijunior
    Początkujący

Miejscowość: Toruń

18 Mar 2010, 21:58

Na benzynie idealnie, na gazie tragicznie. Więc nie potrzebnie wymieniałeś przepływomierz i silniczek krokowy tyle Ci powiem. Zajmij się tylko tym co dotyczy instalacji gazowej, bo zaraz następny "mechanik" Ci powie żeby wymienić świece, przewody itp i będziesz miał dodatkowe koszta. Przyczyna na pewno tkwi w jakiejś pierdółce, więc nie potrzebna Ci jest zmiana na sekwencję. Podjedź do kogoś kto się zajmuje tylko i wyłącznie instalacjami gazowymi i powiedz wyraźnie, że na benzynie chodzi dobrze. Bo jak nic nie będą potrafili zrobić to Ci zaczną wkręcać, że silnik jest w złym stanie technicznym bla bla bla
    Kenji
    Początkujący

Miejscowość: Łódzkie

19 Mar 2010, 12:24

Kenji napisał(a):Na benzynie idealnie, na gazie tragicznie. Więc nie potrzebnie wymieniałeś przepływomierz i silniczek krokowy tyle Ci powiem. Zajmij się tylko tym co dotyczy instalacji gazowej, bo zaraz następny "mechanik" Ci powie żeby wymienić świece, przewody itp i będziesz miał dodatkowe koszta. Przyczyna na pewno tkwi w jakiejś pierdółce, więc nie potrzebna Ci jest zmiana na sekwencję. Podjedź do kogoś kto się zajmuje tylko i wyłącznie instalacjami gazowymi i powiedz wyraźnie, że na benzynie chodzi dobrze. Bo jak nic nie będą potrafili zrobić to Ci zaczną wkręcać, że silnik jest w złym stanie technicznym bla bla bla

Popieram
    elektron1234