Vectra C 2.0 dti gdzie świeci kontrolka świec żarowych

19 Paź 2007, 12:02

kupiłem samochód w czerwcu i do dzisiaj nie wiem gdzie się świeci kontrolka świec żarowych w tym samochodzie. W innych samochodach disl. wyskakuje spirala po przekręceniu kluczyka. Dla mnie to jest ważne bo zbliża się zima a nie wiem czy nie jest to awaria związana z świecami
.Mam pierwszy raz disla i jestem trochę zielony w tym temacie
romekrom
Nowicjusz

• 19 Paź 2007, 17:39

Jak temperatury spadną do około 0 stopni,to zacznie się świecić.W tych silnikach jest tak,że że grzanie komory wstepnej włącza się dopiero przeważnie przy minusowych temperaturach(w zalezności od temperatury silnika oczywiście).Proponuję użyć Google i poczytać i tym silniku.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Doświadczenie za kierownicą to nie wszystko!
      Od lat największe zagrożenie na drogach stanowią młodzi, świeżo upieczeni kierowcy z grupy wiekowej 18-24 l, dla których wskaźnik liczby wypadków na 10 000 populacji jest najwyższy(1). Zdecydowana większość ...
      VERVA Street Racing 2010 / relacja
      Wyścigi, pokazy i atrakcje dla każdego - to wszystko można było zobaczyć dzisiaj w centrum Warszawy Rywalizacja sportowa podczas VERVA Street Racing odbyła się dwuetapowo. Podobnie jak podczas prawdziwego Grand Prix, każdy ...