Verkauf nur an Händler und Export.Czy moge kupic takie auto?

27 Lut 2008, 17:49

witam chodzi mi o to autko VW Touran tylko nie wiem czy moge kupic auto gdzie napisane jest :

Fahrzeugbeschreibung:
Verkauf nur an Händler und Export. Alle Anaben sind ohne Gewähr. km. lt tacho

bo z tego co sie rozejrzalem to wynika ze jezeli jest takie cos to trzeba doliczyc VAT i auto to nie ma mozliwosci rejstracji w niemczech . Prosze o pomoc i pozdrawiam
greyt
Początkujący

27 Lut 2008, 19:04

Oczywiscie, ze mozesz kupic to auto. Nie dostaniesz na nie jednak gwarancji. Dlatego wylacznie na export. Handlarz Sprzedajac je Niemcowi musialby mu dac gwarancje. Na export nie musi. Pewnie cena jest w zwiazku z tym odpowiednio nizsza. Z gwarancja kosztowalby duzo wiecej.
"Km lt. Tacho"<== sprzedajacy oznajmia, ze przebieg odczytal z licznika, nie moze Ci jednak zagwarantowac, ze jest zgodny z rzeczywistoscia.
Chodzi mniej wiecej o to, ze Handlarz kupil to auto by je drozej sprzedac i nic go wiecej nie obchodzi.
Ryzykuj jesli chcesz!!!
MiKeLiBeRo
Nowicjusz

27 Lut 2008, 20:42

no tak ale wyczytalem na innych forach ze jezeli jest tak napisane to trzeba zaplacic w niemczech 16 % vatu lub w polsce 22% chodzi mi wlasnie o to i czy na takie auto moge wykupic zolte tablice ? zeby dojechac do domu
greyt
Początkujący

27 Lut 2008, 22:25

Jesli chodzi o podatek, to byc moze jest tak jak napisales. Moze sie jednak okazac, sprzedajacy wliczyl wysokosc vat w cene, ktora podal w ogloszeniu.
Co do tablic to sadze, ze musi byc mozliwosc ich wykupienia, bo przeciez nie kazdy musi posiadac lub nawet wynajmowac lawete, by wywiezc auto z Niemiec. Pewnosci nie mam ale mysle, ze jesli wymeldowujesz auto w Niemczech to i tablice czasowe lub exportowe mozesz nabyc, pod warunkiem, ze auto ma wazne Tuv i HU.
Pozdrawiam!
MiKeLiBeRo
Nowicjusz

27 Lut 2008, 22:53

no jest napisane ze auto posiada HU i TU czyli wynika ze posiada wiec mozliwosc chyba jest tylko teraz nie wiem jak z ta cena czy jest ktos pewien na 100% . Bo spotkalem sie nieraz ze pisalo price is netto nie wiem czy jest to rownowazne co nur fur export
greyt
Początkujący

28 Lut 2008, 21:57

pomozcie panowie pilne !!!!!!!
greyt
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW w leasingu – o czym warto pamiętać?
    Luksusowe modele BMW cieszą się dużym zainteresowaniem zwłaszcza wśród przedsiębiorców. Korzystne rozwiązanie stanowi szczególnie BMW leasing. Na co zwrócić uwagę, decydując się na tę formę finansowania? ...
    BMW 3 Gran Turismo wzbogaci gamę modeli BMW serii 3
    Nowe BMW 3 Gran Turismo to innowacyjna koncepcja, która wzbogaci gamę modeli BMW serii 3. Trzeci wariant nadwoziowy w tej rodzinie łączy dynamikę Sedana, sportowy genotyp oraz praktyczny i wszechstronny charakter wersji ...

08 Mar 2010, 22:27

Proponuje udac sie do najbliższego Urzędu celnego, napewno pomogą :mrgreen:
samurai2002
Początkujący

Miejscowość: Lubuskie