Przyciemniane szyby

21 Kwi 2007, 15:05

Witam :D
posiadam skoda fabie , i chciałbym zamontowac do niej przyciemniane szyby do tylu ale nie chce orginalnych przyciemnianych szyb tylko folie na szyby,i chcialbym sie dowiedziec ile taka folia kosztuje i rowniez montaż. I czy taka folia jest dobra i czy sie nie niszczy ??
bardzo prosze o odpowiedzi

z gory dziekuje Pozdrawiam :D:D
tYlKo tUnInG...
pawełek
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

21 Kwi 2007, 15:27

Fachowo założona folia nie niszczy się szybko. Przyciemnienie tylnich szyb kosztuje średnio od 300 do 500 zł i więcej. Nie daleko mojego miasta taki zabieg robią nawet za 130 zł :)
Można sobie przyciemnić samemu, ale najczęściej kończy się to widocznymi pęcherzykami powietrza i nie ma już takiego efektu.
Pozdro.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

25 Kwi 2007, 16:28

chcesz przyciemnic szyby hmmmm sam mam przyciemniane w mojej hondce
ale jest taka sprawa-->
po 1-folia fachowo nałozona <jak>sie nie niszczy mie zawija ani przy najdrobniejszym dotknieciu sie nie rusuje i co najwarzniejsze sie nie odkleja --to jest dobra rzecz fajnie sie samochód prezentuje wizualnie
po 2-pierwszym razem gdy przyciemnilem szyby zatrzymala mnie policja i nakazali zerwac cala folie na która wydalem 650zł albo dostane mandat + 5 ptk karny coby mi wtedy skasowalo prawkobo juz mialem kilka na koncie wiec musialem zrywac!!!--kiedy zapytalem dlaczego odpowiedziale ze mozna przyciemnic szyby do 20-25% a ja mialem 50% zostalo na mojej twarzy zdziwienie!!! i rozczarowanie :shock: bo typ który zakladal powiedzial ze beda na 100%ok!!! :x
po 3-pamietaj o tym!!!!!!i nie przyciemniaj przedniej szyby
pózniej jak sie dowiedzialem ze w mojej ksiazeczce samochodowej mam pozwolenie do 25%przyciemnienia!!!!choc nie wiedzialem!!!

jak w czyms nie mam racji prosze pisac!!!w koncu nie jestem doskonaley:)))
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin

25 Kwi 2007, 20:20

TOLEDO napisał(a):zatrzymala mnie policja i nakazali zerwac cala folie

Zapewne niebieskiemu chodziło o szyby przednie ? bo tylne można sobie przyciemniać do woli, a w przednich przyciemnienie może być do 30% (więc i tak mało zauważalny efekt).

Hehe, kumpel też miał taką akcje, że zrywał folie przy niebieskich 8)

pamietaj o tym!!!!!!i nie przyciemniaj przedniej szyby

Nawet jej nie tykaj !!! :wink:

A tak wogóle to temat o przyciemnianiu już był!

Pozdro.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

25 Kwi 2007, 20:31

nie zapominaj o bocznych!!!!!!!
boczne tez tylko do 25 czy 30%
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin

25 Kwi 2007, 21:05

No to rzecz jasna, przecież mowa była o bocznych.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Jak dbać o klimatyzację w samochodzie?
    Zadbana klimatyzacja odwdzięczy nam się dobrym chłodzeniem wnętrza samochodu i nie będzie przyczyną chorób dróg oddechowych. Co należy zrobić, aby uniknąć niespodzianek w upalne dni wyjaśniamy poniżej. Przegląd ...