Vip Auto w Konstancinie pod Warszawą - omijajcie z daleka!

31 Paź 2009, 21:17

ASO Vip Auto w Konstancinie serwisuje Saaba, Dodge, Chrysler, Jeep.
Pojechałem do nich na przegląd auta przed zakupem. Powiedzieli, że wszystko jest ok, więc kupiłem samochód. Tydzień później padła automatyczna skrzynia biegów. Doprowadzenie auta do stanu używalności kosztowało mnie dodatkowo prawie 50% ceny samochodu. Nigdy nie straciłem tylu pieniędzy. Zdolni i profesjonalni mechanicy z ASO Vip Auto w Kontancinie nie sprawdzili na przeglądzie oleju w skrzyni biegów - miał kolor rdzy. Wystarczyło to sprawdzić i nie byłoby problemu - nie kupiłbym samochodu. Nie przyznają się do winy, twierdzą że olej sprawdzili... Jak niekompetentny musiał być w takim razie mechanik, który nie zauważył jakiego koloru oleju?? Nie uznali reklamacji ani racji Rzecznika Konsumentów.
berek
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

15 Lis 2009, 20:39

O stary, to walcz. Nie poddawaj się. Masz fakturę daj ich do sądu, prokuratury, do gazet. Takie numery żeby robił ASO to naprawdę szczyt. Chyba przestanę kupować używane samochody.
czeslaww
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

15 Lis 2009, 20:51

O ASO słyszałem w TVN Turbo że podobno też tak gościa wkręcili...
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

13 Lut 2020, 21:37

Szanowni forumowicze , ten post jest bardzo stary i nie aktualny . Napisany został 11 lat temu , obecnie serwis zarządzany jest przez inny zespół i inną firmę, staramy się robić nasze czynności obsługowe jak najlepiej ,tak aby nasi klienci byli zadowoleni i w przyszłości nie musieli tracić czasu na pisanie podobnych opinii. Zapraszamy Time4Service S.C. - Serwis Konstancin .
Właściciel
Obserwowany

13 Lut 2020, 22:32

Czy naprawdę warto było odkopywać tak stary wpis :?:
Ja na Twoim miejscu raczej bym go chciał jeszcze głębiej zakopać :mrgreen:
Bo jak na reklamę, to słabiutkie to jest :lol:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus NX - najpopularniejszy SUV Lexusa w Polsce
    Zaprezentowany w 2014 roku model NX stanowi 40 proc. całkowitej sprzedaży japońskiej marki. Ma 4 640 mm długości i 1 645 mm wysokości. Pod maską może pracować jeden z dwóch napędów. Pierwszy to hybryda z 2,5-litrowym ...