VITARA 91r. 1.6 8v PROBLEM Z BENZYNĄ

22 Lut 2009, 00:50

WITAM
Mam taki problemik, auto nie chce jeździc na benzynie. Nawet przy odpaleniu wchodzi na chwilę na obroty(2-3 sekundy) i gaśnie po paru odpaleniach załapie ale chodzi jak by chciał a nie mógł. Wymienine przewody od świec, filtry, świece. Wdepnę w pedał i się muli telepie silnikiem nie wiem czy nie dostaje paliwa czy go zalewa? Problem jest na silniku ciepłym jak i zimnym. Paliwa nic nie wraca do baku, za przepustnicą jest tak jakby filterek metalowy do powrotu ale on nic nie puszcza :? , do baku nie wraca nawet kropelka benzyny czy to normalne :?: Na gazie chdzi idealnie-- wtrysk benzyny do wymiany, czy cała przepustnica :?: :?: gdzie taką dostac :?:
SLAVCO1983
Nowicjusz

Miejscowość: koło Łodzi
1

22 Lut 2009, 10:09

sprawdź wtryski, przewody przelewowe i pompkę paliwa.
skoro po odpaleniu całym samochodem trzęsie to silnik jest zalewany paliwem.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
0

22 Lut 2009, 12:29

To jest tak odpalę wejdzie na 2000 obr i gaśnie po 2-3 sek i tak z 15 razy no może załapie ale trzeba wachlować pedałem gazu i tak obroty skoczą. Jak depnę i zaskoczy to wejdzie do 3000 i zaczyna pierdzieć. może pompka się już wyrobiła tyle że sprawdzałem i ciśnienie jako takie daje :? To jest jedno punktowy wtrysk.
SLAVCO1983
Nowicjusz

0

22 Lut 2009, 14:53

hmm.. słabą stroną vitar 8V jest a'la silnik krokowy - nikt nie wie jak go zrobić :wink:
sprawdź jeszcze (wymień) sondę lambda
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
0

28 Gru 2011, 22:17

W TYM PRZYPADKU OKAZAŁO SIĘ ŻE POMPKA BYŁA WALNIĘTA SORRY ŻE DOPIERO TERAZ PISZĘ CHOĆ SUKI NIE MAM JUŻ PONAD 2 LATA ALE TAK BYWA PRZESZEDŁEM NA NOSOROŻCA HEHE
SLAVCO1983
Nowicjusz

0