REKLAMA
Witam użytkowników
Mam od kilku dni problem z moim autem. Wszystko zaczęło się od zgrzytania podczas wkładania 4 biegu. Zjawisko to było jednorazowe ale zaraz później zauważyłem że podczas jazdy na 5 biegu i przyspieszania w kabinie , na kierownicy i ogólnie w całym samochodzie czuć szarpania i drgania jakby coś przerywało w silniku i dodam że tego problemu nie ma żadnym innym biegu i nie ma znaczenia czy włączony jest przód czy nie. Czy zjawisko to sugerowałoby początek problemów ze skrzynią biegów a konkretnie z piątym biegiem? Dzwoniłem do kilku magików i jeden taki z Pruszkowa powiedział mi że rozkręcił się pięty bieg, że jakieś zabezpieczenie puściło i mogło się już sypnąć łożysko igiełkowe i że skrzynia jest do naprawy. Po świętach wyciągam skrzynię z mego cuda i obadam temat. I jeszcze jedno. Moje auto jest z 1996 roku i ma 100 konny motor przed liftem. Jak dzwoniłem za używaną skrzynią to mi powiedzieli że będzie pasowała od 125 konnego motoru po 96 roku ale muszę kupić z reduktorem i belką no i że jest KRóTSZA O 2 CM OD MOJEJ. Pytam o to bo znalazłem tu info że taka skrzynia powinna być dłuższa i że będą problemy z wałami i dzwonem. Czy może mi ktoś doradzić coś sensownego jak to jest z tymi skrzyniami i czy warto kupić tę młodszą bo podobno ma już poprawione grubsze wałki i jest niby trwalsza i tak się już nie sypie. No i byłoby miło gdybyś ktoś podał jakiś sensowny namiar na dobry warsztat naprawiający skrzynie ewentualnie terenówki nissana terrano w okolicach Lublina.
Z góry serdecznie dziękuję za każdą informację i pomoc.