VITO 112CDI 99r gaśnie podczas jazdy

08 Sie 2011, 15:21

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów tak jak w temacie samochód mi gaśnie jak jade i wcisnę mocniej pedał gazu (około 2800 do 3000 rpm) jak zgaśnie to świeci EDC a potem ma dośc ciężko zapalić ( tzn kilka razy rozrusznik musi kręcić zanim zaskoczy) jak nie gazuje mocniej (tak około 2000 rpm ) to jest wszystko ok. Aha jeszcze jedno, samochód pali mi około 11l/100km (bez załadunku) czy to normalne spalanie bo mam ten samochód od 2 miesięcy i nie wiem czy to duzo czy normalnie. Dziękuje z góry za pomoc
marcins86
Obserwowany

Auto: VITO 112CDI

08 Sie 2011, 16:01

chyba pompa wtryskowa ci siadła
qweaty
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: kraków

09 Wrz 2013, 14:01

Mam identyczny problem, czasem powyzej 3000 rpm auto gasnie i świeci EDC, wymieniłem pompe wtryskową na uzywke z allegro ale dalej mam ten sam problem, nie którzy mechanicy obstawiają że to wtryski. Jak ty marcins86 rozwiązałes ten problem??? daj znać mi na maila [email widoczny po zalogowaniu]
tompolska
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 04 2004
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Vito 112 cdi
Silnik: 2.2 cdi
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na zderzaku - przejaw agresji i braku wyobraźni
    W projekcie nowelizacji ustawy Prawo o ruchu drogowym znalazł się zakaz "jazdy na zderzaku" na autostradach i drogach ekspresowych. Trenerzy Szkoły Bezpiecznej Jazdy Renault tłumaczą, jakie niebezpieczeństwa wiążą się z agresywnymi ...