Witam Panów (i Panie oczywiście),\ Jestem szczęśliwym posiadaczem Vito 109 CDI. Od samego początku skrzynia w Vito ciężko chodziła. Zatem wymieniłam wybierak na regenerowany, sytuacja lekko się poprawiła, ale dalej zdarza się, że jedynka wyskakuje, a przy zmienianiu biegów trzeba ich "szukać". Mechanik powiedział i pokazał mi, że skrzynia jest luźna (wszystko od spodu się rusza) i kazał mi zakupić nowe dolne części skrzyni. (załączam zdjęcia od mechanika). W sklepie motoryzacyjnym pokazałam zdjęcia, to mnie odesłali do serwisu , bo oni nie mają i nie mogą ściągnąć części do tej skrzyni. Poszukałabym czegoś w internecie, ale niestety nie wiem zupełnie czego szukać. Może ktoś mógłby mnie pokierować, co i gdzie mam kupić, żeby podkładać tę skrzynię w całość (omijając serwis- który zapewne zaleci wymianę skrzyni na nową).
Liczę na Was i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
VITO 109 CDI pojemność 2148 cm3 rok produkcji 2005 skrzynia manualna
Chodzi zapewne o ten mechanizm zmiany biegów który widoczny jest na zdjęciu. Nazywany też wybierakiem skrzyni biegów. Możesz komplet nowy kupić za około 750zł tu masz link [link do oferty na Allegro wygasł]
Jeszcze wymień olej w skrzyni bo to też ważna rzecz jak już szykujesz auto dla siebie
ja jak miałem problem ze skrzynia i nijak nie wiedziałem jak sie za to chwycić to zdecydowałem sie odesłac do warsztatu zajmujaącego się takimi naprawami - wyszło szybko i nie drogo więc nie ma sie co samemu męczyć
Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku? Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
Fałszywe poczucie bezpieczeństwa Pieszy wchodząc na oznaczone pasami przejście często zyskuje fałszywe poczucie bezpieczeństwa. Jak gdyby fakt, że w tym miejscu ma pierwszeństwo, chronił go przed zagrożeniem. W rzeczywistości na przejściach dla pieszych ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.