REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Z tego co piszesz zwróciłbym uwagę bardziej na koło dwumasowe.dembovy napisał(a):Zauważyłem że po rozgrzaniu silnika i nieco dłuższej jeździe powyżej 30 minut, na postoju na biegu jałowym jest słyszalne baaaardzo delikatne stukanie, cykanie
najgorsze co może być dla silnika to longlife. Cokotać może wiele rzeczy ciężko zgadnąć. Może być tak że to szklanki chowają i po zmianie oleju może tu ustać, może być jakaś rolka np. Nikt tego tak z opowieści nie zgadnie.dembovy napisał(a):auto było cały czas serwisowane w systemie LONG LIFE a ja nie jestem do tego przekonany.
Dokładnie. Z ciekawości powiem wam ostatnio byłem z kolegą w salonie Dacii. Więcej na dacia-duster-1-6-lpg-i-przeglady-co-30tys-km-vt102589.htmKao napisał(a):najgorsze co może być dla silnika to longlife
no trzeba wyjac skrzynie. A jak juz skrzynia wyjeta to warto cale sprzeglo wymienic. Okolo 1000 zł taka operacja ze sprzeglem. Co do oleju to ja jestem za tym zeby trzymac sie przy tym co zaleca producentdembovy napisał(a):Jeśli to łożysko oporowe sprzęgła to w tym silniku chyba sporo zachodu i kasy