Volkswagen czy Volvo

03 Maj 2011, 17:50

Witam serdecznie. Chciałbym się dowiedzieć co byście mi radzili za furę. Passata B5 1,8T czy Volvo S80? "nie mam pojęcia jaki motor"
Jestem młodym człowiekiem, więc chciałbym ruszyć czasem szybciej ze skrzyżowania,
lecz z tym że jestem młodym człowiekiem wiążą się również ograniczenia finansowe,
gdyż na pieniądzach niestety nie śpię.
Zatem, które z tych aut najmniej się będzie psuć oraz jak wygląda sytuacja związana z ewentualnymi kosztami napraw, części, itp., a także ze spalaniem.
przemek
buska92
Nowicjusz

Miejscowość: bełchatów

03 Maj 2011, 18:00

Jak nie spisz na kasie to volvo sobie odpuść :wink: . Zamiast Passata możesz kupić taniej octavie z tym samym silnikiem ale jak chcesz szybciej ruszać ze skrzyżowania to 10l będzie normą. Ogólnie przy dzisiejszych cenach paliw poszukał bym czegoś oszczędniejszego, jednak patrząc na twoje preferencje samochodowe to szukaj czegoś co dobrze chodzi na gazie wtedy możesz sobie pozwolić na większy silnik.
Grigorij
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

03 Maj 2011, 18:01

czyli 1.8 T 150KM-180KM dobrze znosi gaz, powiedz jaką kwotą dysponujesz
kamyl
Aktywny

Miejscowość: SR
Prawo jazdy: 0- 4-2009
Auto: VC GTS
Silnik: Z19DT
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

03 Maj 2011, 18:23

No 15tys 17tys
kierował bym sie w stronę passata z 1,8t 150km
myślę ze można już znaleźć za taka cenę coś ciekawego np. na allegro
interesują mnie te dwa modele ponieważ są duże i przestronne i dobre wyposażenia
przemek
buska92
Nowicjusz

03 Maj 2011, 22:23

Nie znam volvo ale znam passata b5 i go sobie chwale. Zdecydowanie lepsze wykonczenie niz w skodzie octavi, wyzszy komfort jazdy
deos
Nowicjusz

Miejscowość: krakow

03 Maj 2011, 23:41

jak cenowo części możesz podać jakiś przykład np. (wymiana rozrządu itp) jakieś wady i spalanie :?:
przemek
buska92
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus NX w nowych wersjach
    NX, czyli jeden z najpopularniejszych modeli Lexusa doczekał się dwóch nowych wersji. Specjalne odmiany Spice & Chic oraz Cool & Bright wprowadzają w SUV-ie nowy wygląd, szersze wyposażenie standardowe i już ...

03 Paź 2011, 14:02

Noo chyba nie jest z tą kasą tak źle jeśli bierzesz pod uwagę te 2 opcje :p zależy jak bardzo jesteś ograniczony z tymi finansami. Jeśli podołasz, polecam to cacko: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
miałem okazję przejechać się na jeźzie próbnej i powiem Ci, że jest zdecydowanie wart swojej ceny... :twisted:
Robercikos80
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa