Volkswagen Golf 1.9 TDI Automat

05 Gru 2013, 21:44

Witam serdecznie.
Jestem nowy na tym forum więc przepraszam moderatorów za jakiekolwiek popełnione błędy.
Planuje zakup samochodu, na mojej liście znajduje się Volkswagen Golf 1.9 TDI z automatem.
Naczytałem się sporo rzeczy na jego temat i nasunęło mi się pytanie odnośnie skrzyni biegów.
Auto jest z 1998 roku, podobno te skrzynie się psują, podczas zmiany biegu auto szarpie :evil:
Ponadto wymiana jest dość droga etc.
Jak duże jest prawdopodobieństwo uszkodzenia się takiej skrzyni i po jakim czasie ?
Dodaje, ze jestem rozważnym kierowcą i nie katuje maszyn.
Nie chce się wpakować w jakiś syf, że kupie autko za 9 kółek a wymiana skrzyni po 2 miesiącach będzie konieczna i równa połowie sumy zakupionego auta.
Mam obawy, bo mam prawo je mieć, aby jakoś rozluźnić swoje podejście postanowiłem zaczerpnąć wiedzy od was.
Z góry dziękuję za odpowiedź. :ok:
Adlo
Obserwowany

Auto: Brak

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Fałszywe poczucie bezpieczeństwa
    Pieszy wchodząc na oznaczone pasami przejście często zyskuje fałszywe poczucie bezpieczeństwa. Jak gdyby fakt, że w tym miejscu ma pierwszeństwo, chronił go przed zagrożeniem. W rzeczywistości na przejściach dla pieszych ...