Volkswagen golf ii - wysokie obroty

13 Lut 2009, 21:03

wczoraj zauwazylem ze moj golf (1.6 benzynka, elektryczny gaźnik, rocznik 1990) czasem sam sobie wychodzi na wysokie obroty, nie dzieje sie to zawsze tylko od czasu do czasu. Nie udało mi się jednak ustalić żadnej reguły. I tu moje pytanie miał kiedyś ktoś coś takiego ? i jak to naprawiał ? bo nie ma sensu naprawiać i płacić jak za miesiąc problem wróci.
Playyy
Nowicjusz

• 15 Lut 2009, 13:40

Możliwe że nawala powoli automatyczne ssanie. Spróbój zagrzać silnik i odłączyć wtyczkę przy gaźniku, tylko jak to żadko się zdaża to możesz mieć problem z ustaleniem przyczyny. Miałem tak w citroenie, sam sobie ustalał obroty, nic nie robiłem bo obroty wysoko nie skakały.
    Dj
    Początkujący

Miejscowość: Wrocław

19 Lut 2009, 19:56

Kiedy właśnie wyszedł sobie na obroty podczas postoju, otworzyłem maskę i uderzyłem po filtrze powietrza i przeszło mu. Tak się zastanawiam czy czasem ten plastik jak się nagrzeje to się wygina i w ten sposób dostaje lewe powietrze. Poprawiłem tam to trochę zobaczymy.
    Playyy
    Nowicjusz

20 Lut 2009, 18:45

miedzy gaznikiem a kolektorem masz gumowa flansze moze ona sie nadrywa.na odpalonym poruszaj filtrem i bedzie wszystko jasne.

wyczysc przepustnice
    shrek19791016
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Octavia Scout 2.0 FSI - dane techniczne
      Skoda Octavia Scout powstała na bazie modelu Octavia kombi ktora wyposaźona była w napęd 4x4. Wersja Scout miała inny styl i większe umiejętności do jazdy w terenie. Odpowiednio przygotowane nadwozie pozwoliło na uzyskanie ...