Nie mam pojęcia co się dzieje podczas jazdy zapala mi się kontrolka oleju i włancza się sygnał dzwiękowy, wyłancza się dopiero gdy przyśpiesze do 80K\G lub ponad 80K\G.Jest to silnik 1,4 na pełnym wtrysku.Prawdo podobnie jest to któryś z czujników ale niewiem który.
Jak możecie to pomóżcie .DZIĘKI!!!
Twoja informacja jest za uboga aby coś podpowiedzieć.
Jak mój przedmówca - olej masz?
Jaki przebieg i historia przebiegu.
Bierze olej...
Jaki masz olej...
To na początek - inaczej to wróżenie z fusów.
witam mam identyczny problem z kontrolka od oleju moze ktos juz rozwiazal to olej w silniku na bank jest
[ Dodano: Sro Gru 30, 2009 10:09 ] witam mariusz 753 widze ze miales ten problem ze swoim golfikiem w 2008 r napewno go jakos rozwiazales wiec bylbym wdzieczny za jakas rade pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez rafal1256 03 Sty 2010, 14:57, edytowano w sumie 2 razy
mam ten sam problem mam golfa 3 1.8 byłem na warsztacie i wymienili mi czujnik i sprawdzili ciśnienie i było troche wysokie ( powyżej 3) używam oleju LOTOS półsyntetyk 10W40 a kontrolka świeci mi sie jak silnik sie dobrze nagrzeje... jak ktoś miał taki sam problem i go rozwiązał prosze o pomoc
miałem podobny problem w 1.6, zalany półsyntetykiem, który w wysokiej temperatórze robił się za rzadki dla tego silnika, 2 wyjścia
zmianić olej na gęstszy (porządny 15W40), naprawić pompe oleju bo pada
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
Toyota Land Cruiser - 7-miejscowy SUV klasy premium Światowa premiera nowego Land Cruisera 150 miała miejsce na Frankfurt Motor Show we wrześniu 2017 roku. Legendarny samochód terenowy został gruntownie zmodernizowany i otrzymał bogatsze wyposażenie we wszystkich wersjach. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.