Volkswagen Passat 1.9 TDI - Nie włącza się turbo

31 Paź 2010, 13:09

Miałem podobnie jak kolega w mojej A6 2.5TDi .... auto ładnie jeździło wszystko gut, turbina po regeneracji, wracam sobie z wczasów a tu d..a auto idzie tylko do 2tys obr. Turbo uciekło.... Po kilkunastu wizytach w Autoryzowanych serwisach ... powtarzam w Autoryzowanych, pojechałem do "naszego" magika w mieście który zajmuję się od 126p po lexusy. I co się okazało ku mojemu zdziwieniu... znalazł przyczynę w godzinkę. Okazało się że "kostka" od turbo wypadała, miała pęknięte dwa bolce i na większych nierównościach wypadała żeby na innych znowu wróciła na swoje miejsce i auto jeździło jak należy. Od razu tel. do serwisu żeby głąbów zjechać z góry na dół. I zakup nowej kostki. Od tego czasu wszystko w jak najlepszej kondycji. Komputerom nie ufam bo auto było podpinane chyba ze 30x i nic... dopiero Magik pomógł :)
MordaS13

08 Sie 2013, 14:28

a jeśli po sprawdzeniu wszystkiego wykaże że to turbo jest zepsute to wtedy soataje regeneracja lub kupno nowej ale znowu jakie koszty są nowej turbiny bardzo wysokie a po regeneracji wygląda i działa jak nowa za mniejsze pieniądze i po co przepłącać. Polecę Wam firme z Mielca [...]
http://[reklama]/oferta-regeneracja.html - bardzo fajnie robią a do tego dają gwarancję polecam może komuś pomoże
pozdro
ramdaisy
Nowicjusz

Auto: nie mam

09 Sie 2013, 08:31

@MordaS13 tylko że magik z fusów nie wyczytał że ta kostka jest padnięta tylko podłączył auto pod kompa, więc tak czy siak w tradycyjnym samochodzie nic nie zrobisz bez kompa i gadanie że nie ufasz komputerom ta zostaw dla siebie bo i tak nie widziałeś co robił ,,Magik":P
przemek217
Launch X-431 DIAGUN - tester diagnostyczny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Limanowa
Prawo jazdy: 16 01 2005
Auto: Audi a6 C5
Silnik: 1.8 T 150KM AEB
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

09 Sty 2018, 12:48

Osobiście regenerowałem turbinę i była to dobra decyzja, bo od tamtej pory auto chodzi jak należy. Jakby ktoś był zainteresowany to regenerowałem w ( reklama ) w Trójmieście - znają się na rzeczy i szybko radzą sobie z turbinami.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 09 Sty 2018, 18:45, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
Sobers
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kielce
Prawo jazdy: 16 06 2009
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.9 TDI 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1997