REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
cnoop1 napisał(a):Witam!
Mam problem z moim Passatem z 1998 roku, silnik 1.9 TDI ( 110 KM). Auto ma nieduży przebieg (160 tys.) i jest bezwypadkowe. Kupiłem go 2 miesiące temu. Parę dni po zakupie turbo w czasie jazdy nie działało jak należy. Nie zawsze się uruchamiało, czasami w ogóle nie działało, a gdy już nie działało to silnik brzmiał jak jakiś stary złom ze stara. Nie dało się jechać więcej jak 130 km/h ( miałem wrażenie że połowa koni mechanicznych uciekła a te co zostały nie chciały ciagnąć ale paliwa żarły ostro), zupełny brak przyśpieszenia, spalanie wzrosło o jakieś 2 litry. Później to znikło na jakieś 1000 km, a dziś jak jechałem w trasę to zrobiłem 160 km zupełnie bez turbo. Kiedy dawałem go na badanie komputerowe to pokazywało mi że trzeba wyregulować kąt wtrysku ( błąd 550), ale po usunięciu błędów już nie było tego komunikatu. Po dzisiejszej jeżdzie znowu dałem go pod komputer i znowu pokazało że trzeba wyregulować kąt wtrysku. Nie moge znaleźć w okolicy żadnego mechanika, który by wiedział co jest tego przyczyną. Z góry dziękuję za pomoc.
cnoop1 napisał(a):Witam!
Mam problem z moim Passatem z 1998 roku, silnik 1.9 TDI ( 110 KM). Auto ma nieduży przebieg (160 tys.) i jest bezwypadkowe. [...]
Kiedy dawałem go na badanie komputerowe to pokazywało mi że trzeba wyregulować kąt wtrysku ( błąd 550), ale po usunięciu błędów już nie było tego komunikatu. [...]