Volkswagen Passat 2.0 tdi 140h (2006r) bieże olej co robić!

03 Lut 2009, 19:38

Miałem kupować taki ale to że często bywam w serwisie to widzę że kupują paski po 200-250 tyś przebiegu i wymieniają po miesiącu czasu silniki na używane np:ludzie sprowadzają z anglii za grosze na części i koleś bierze silnik, daje 2-3 tyś zł i ma silnik od pasata z przebiegiem 80-100 tyś i śmiga następne 100 tyś km.
Jeśli bierze olej to trzeba wymienić pierścienie, bądź może to być przyczyna zużytych wtrysków(są elektroniczne i siadają).Jeden oryginalny, nowy wtrysk może kosztować nawet 2000zł.W różnych przypadkach po wymianie wtrysków siadają pompy(następne 2000zł).Bierz się do roboty najszybciej jak możesz, bo zajedziesz go na amen.

1)P.S.Diesle mogą brać olej, ale z tego co mówili mi w salonie to max.150-200ml/1000km.
2)P.S.Sprawdź czy nigdzie nie cieknie olej bo wydasz pieniądze i dalej będzie olej uciekał.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk
  • 11 Mar 2010, 21:34

nie wiem ile ma przejechane ten passat ale jesli to nie wyciek to radze zajrzec do turbiny zdarza sie że przez nią silnik pije olej.pozdrawiam
    kogik
    kogik
    Nowicjusz

Miejscowość: włoszczowa

13 Mar 2010, 17:50

Chcesz zarobić siedzac wygodnie przed swoim kompem??? Kliknij w ten link>>>>http://en.20dollars2surf.com/?ref=62678 Podaj swój email, ściągnij program i zdobywaj punkty przeliczane na koniec miesiąca na pieniądze!!!! [b]
    Pawel20i
    Nowicjusz

Miejscowość: Kielce