WW Vento 1.9 TDi

12 Mar 2010, 16:40

Witam wszystkich mam taki pytanie co to moze sie dziac jak jade samochodem i do setki przespisze w miare ale puzniej przy wyprzedzaniu gaz do spodu i on nie chce jechac co to moze byc prosze o jakas opinie na temat tego

[ Dodano: Pią Mar 12, 2010 17:38 ]
To jak Panowie pomozecie mi w tym???? :roll:
Damian11716
Nowicjusz

Miejscowość: Jawornik
  • 12 Mar 2010, 22:25

Kolega miał to samo ale w golfie III 1.9 tdi i wyszło że turbina do wymiany
    kapelon
    Nowicjusz

Miejscowość: Krosno Odrzańskie

13 Mar 2010, 00:19

diesel nie przyśpiesza z natury :mrgreen:
    ale od najtańszych do troche droższych :wink: jak zwykle ;)
    filtra paliwa (ale to by się nie kręcił na niskich biegach też), filtr powietrza j/w, podciśnienia (czy gdzieś nie ma lewego powietrza) ustawienie pompy/wtrysków, turbina
    autko swoje wylatane pewnie już ma i regeneracja turbiny/pompy pewnie niestety się zbliża wielkimi krokami :roll:
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

13 Mar 2010, 17:06

Damian11716 napisał(a):Witam wszystkich mam taki pytanie co to moze sie dziac jak jade samochodem i do setki przespisze w miare ale puzniej przy wyprzedzaniu gaz do spodu i on nie chce jechac co to moze byc prosze o jakas opinie na temat tego

[ Dodano: Pią Mar 12, 2010 17:38 ]
    To jak Panowie pomozecie mi w tym???? :roll:

częstym przypadkiem są zatarte łopatki przy turbo co zmieniają ciśnienie doładowania. a w twoim przypadku przeładowuje i auto nie jedzie.. było na forum o tym pisane to szukaj..
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...