WW Vento 1.9 TDi

12 Mar 2010, 16:40

Witam wszystkich mam taki pytanie co to moze sie dziac jak jade samochodem i do setki przespisze w miare ale puzniej przy wyprzedzaniu gaz do spodu i on nie chce jechac co to moze byc prosze o jakas opinie na temat tego

[ Dodano: Pią Mar 12, 2010 17:38 ]
To jak Panowie pomozecie mi w tym???? :roll:
Damian11716
Nowicjusz

Miejscowość: Jawornik
  • 12 Mar 2010, 22:25

Kolega miał to samo ale w golfie III 1.9 tdi i wyszło że turbina do wymiany
    kapelon
    Nowicjusz

Miejscowość: Krosno Odrzańskie

13 Mar 2010, 00:19

diesel nie przyśpiesza z natury :mrgreen:
    ale od najtańszych do troche droższych :wink: jak zwykle ;)
    filtra paliwa (ale to by się nie kręcił na niskich biegach też), filtr powietrza j/w, podciśnienia (czy gdzieś nie ma lewego powietrza) ustawienie pompy/wtrysków, turbina
    autko swoje wylatane pewnie już ma i regeneracja turbiny/pompy pewnie niestety się zbliża wielkimi krokami :roll:
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

13 Mar 2010, 17:06

Damian11716 napisał(a):Witam wszystkich mam taki pytanie co to moze sie dziac jak jade samochodem i do setki przespisze w miare ale puzniej przy wyprzedzaniu gaz do spodu i on nie chce jechac co to moze byc prosze o jakas opinie na temat tego

[ Dodano: Pią Mar 12, 2010 17:38 ]
    To jak Panowie pomozecie mi w tym???? :roll:

częstym przypadkiem są zatarte łopatki przy turbo co zmieniają ciśnienie doładowania. a w twoim przypadku przeładowuje i auto nie jedzie.. było na forum o tym pisane to szukaj..
    rafi195
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie czekaj na pierwszy śnieg ze zmianą opon na zimowe
      Wielu kierowców odkłada na ostatnią chwilę zmianę opon na zimowe. Oznacza to, że kiedy wystąpią przymrozki albo spadnie pierwszy śnieg, bardzo łatwo o stłuczkę, a dodatkowo w warsztatach tworzą się kolejki. Podpowiadamy ...