miło was poznać, takie krótkie przywitanie.
Od tygodnia staram się znaleźć informacje na temat mojego problemu, lecz nigdzie nie ma rzetelnej wiedzy na ten temat, są tylko tematy, które urywają się w połowie lub nie wiadomo o co w ogóle autorowi odpowiedzi chodzi. Stąd pomysł żeby napisać do was i podejść na poważnie do tego tematu, filmy, zdjęcia, co tylko będzie potrzebne.
Na sam początek mam dla was kilka zdjęć, jedno video i dokładny opis tego co miało miejsce.
Elektryka dziczała od dłuższego czasu, samo otwierający się szyberdach, włączający się alarm, jeśli tylko się go nie wyłączyło, a nawet samoczynne gaśniecie silnika (podczas jazdy!) i bez zatrzymania się, wyciągnięcia kluczyka nie było mowy od odpaleniu go.
Pewnego dnia przyjechałem do pracy, po 8h wychodzę z biura i tak już zostałem pod nim, kiedy stwierdził, że odpali i od razu zgaśnie (co widać doskonale na video, link będzie niżej jak i zdjęcia). Sprawdzałem pompę, paliwo sika jak z wozu strażackiego więc jest dobrze, przepustnica się otwiera (nie śmiejcie się proszę, jestem laikiem, kocham samochody, ale znam podstawy), filtr powietrza nie zapchany, w sumie był wymieniany. Zaholowany pod dom stał tak dwa dni, następnie tata i jego SPECJALIŚCI w dziedzinie mechaniki samochodowej przyjechali, rozłożyli pół auta i nie wskórali nic. Z tego co mi mówił to dowiedzieli się, że: nie ma błędów na komputerze pokładowym i na flacu jakimś cudem im palił, ale też na moment(?).
Doczytałem w internecie o przekaźnikach i immo. Kluczyk zmieniałem, sytuacja ta sama, pastylka czyszczona. Jeśli chodzi o przekaźniki to 109 nie znalazłem ale jest 219 (co niby jest tym samym co 109 i 14), na której chcąc poprawić zimne luty natrafiłem na cewkę, która się zwiera, nie ma tam żadnej płytki. To samo spotkałem na przekaźniku 381 znajdującym się na 7 miejscu pod deską rozdzielczą. przeczyściłem styki i sytuacja jest taka sama.
Tu jest film i zdjęcia. Co robić dalej, jestem w stanie cokolwiek tu zdziałać sam? Imbecylem nie jestem więc możecie podawać coś do sprawdzenia, może się do tego czegoś dokopię.
Z góry bardzo dziękuję
Kamil
Film z odpalania:
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]