Volkswagen touran 2.0 tdi 140 km

22 Paź 2010, 13:57

pytanko,jak dostać się do żarówki w tylnich światłach ( TOURAN) DZIĘKI Z GÓRY
buratino33
Nowicjusz

Miejscowość: cewice

22 Paź 2010, 17:58

Wszystko powinno być w instrukcji obsługi pojazu. Dałbym Ci link do instrukcji w necie, ale mi google cos nie działa. :-) Wystarczy wpisac 4 magiczne słowa- "volksvagen touran instrukcja obslugi" :cool:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

10 Maj 2011, 11:46

witam ! troszkę poczytałem wasze wypowiedzi na temat Tourana! od miesiąca jestem właścicielem takiego Tourana 2.0 tdi 140 km 2004r. i już są z nim problemy!!! problem mam innego typu niż te podawane przez was tutaj na forum. Zatem problem mam taki że podczas manewrowania cofania zawracania podjeżdżania na światłach blokują mi się biegi 1,2 i wsteczny na około 5-20 s i czuć ze ciągnie sprzęgło i autko delikatnie podjeżdża przy włączonym biegu (zablokowanym) i wciśniętym pedale sprzęgła w tym momencie nie można w żaden sposób wyłączyć biegu chyba ze upłynie te parę sekund lub zgasi się silnik ! autko nie szarpie podczas ruszania biegi wchodzą normalnie bez problemów,podczas jazdy na dłuższych odcinkach też nie ma żadnych objawów. Poprzedni właściciel twierdzi że całe sprzęgło było wymienione i że ten problem pojawił się mu od nie dawna i że spowodowane jest tym że jest już do wymiany pompka sprzęgła tak mu rzekomo powiedzieli w serwisie ? proszę o wasza pomoc i opinie zanim udam się z tym do warsztatu lub serwisu! pozdrawiam wszystkich ..
bzyk.26
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

27 Cze 2013, 20:06

Witam mam taki sam problem jak byś mógł mi odpisać jak naprawiłeś tą usterkę?
thomas8308
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 05 2000
Przebieg/rok: 31tys. km
Auto: touran
Silnik: 2.0tdi
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003