Volvo 440 Gl czy jest warto zakładać gaz

26 Maj 2008, 21:06

witam wszystkich mam takie pytanie czy jest opłacalne założenie LPG w moim volvo 440 gl jest ona na gaźniku i ssaniu ręcznym. Spala on w mieście 8 litrów, w trasie spada do 6.5 l. czy bedzie to dobrze chodziło i jaka bedzie tego cena (założenia) Pozdrawiam
sebol161
Nowicjusz

05 Lip 2008, 17:49

Witaj. Ja jestem użytkownikiem VOLVO 440 na jedno punkcie. Mam instalacje LOVATOo i muszę CI powiedzieć, ze różnicy w jeździe nie widzę, ta sama płynności to samo przyspieszenie. Mój benzynki pali ok 8,5l na mieście i 7 na trasie a gazu odpowiednio ok 10-11 na mieście i 9 na trasie. Wybór należy do ciebie, a cena instalacji to ok 1000-1300zł.
sajwer
Nowicjusz

13 Gru 2009, 00:06

Hej!
ja mam volvo 440 1.8 mono wtrysk, B+G rok pr.94.pore mamy juz prawie zimową i jak policzylem ile spala mi gazu na 100km po Wroclawiu to sie usmiechnąłem :D Wyszło 8,4 L.instalacje mam firmy Tomasetti II generacji ze sterownikiem Elpigaz.Czy sie oplaca zalozyc gaz?ja w ciagu roku zaoszczedze na gazie z 2000zł.pytanie brzmi ile jeszcze chcesz tym autem jezdzic?jezeli przynajmiej z 2 lata to sie oplaca.
Gemba@
landy7272
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy samochód hybrydowy Toyoty - czy był nim ...?
    Toyota i hybrydy? Pierwsze nasze skojarzenie to Prius. Słusznie, bo model ten już 20 lat temu przetarł szlak dla seryjnych pojazdów hybrydowych. Z roku na rok jest ich coraz więcej: Yaris, Auris, RAV4, Toyota C-HR, ...
    Światowa premiera Golfa GTI
    W halach targowych nad Jeziorem Genewskim Volkswagen prezentuje – obok Golfa GTD – także seryjną wersję nowego Golfa GTI. W nadwoziu na bazie Golfa VII można zauważyć liczne elementy stylistyczne typowe dla GTI, ...