Volvo c30 - opinie, porady ...

07 Kwi 2013, 20:13

A co powiecie o tym modelu? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
adi000
Nowicjusz

Auto: Fiat Bravo 01'

07 Kwi 2013, 20:36

Wygląda ładnie ale jak zawsze jeste jakieś ale :D
po pierwsze to model z 2007 i wersja 2007 a nie 2008 jak napisano,
po drugie ładny pakiet sport ale nie wiem czy to oryginalny r-design, raczej wątpię w to. Brakuje srebrnych lusterek, grilla z logo "r", obszyć na tapicerce i kierownicy z logo "r", ciekawe jakie z podświetleniem zegarów w "r" powinno być niebieskie.
Według mnie ciekawy samochód ale nie r-design, wzorowany owszem ale nie oryginał.
Poproś o nr VIN to sprawdzimy to cudo.

p.s. dla porównania
[link do AutoScout24 wygasł]
poszukaj sobie "r" i porównaj ceny
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

10 Kwi 2013, 09:25

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

A co powiesz na w/w model? Jak się ma cena do wersji i przebiegu? Skąd może być taki duży przebieg w 2lata?
adi000
Nowicjusz

10 Kwi 2013, 13:16

dla porównania
-http://szukaj.pl.mobile.eu/samochod-ogloszenia/volvo-c30-d2-rdesign-breitscheid/177227441.html?useCase=SearchSession&lang=pl&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=25100&makeModelVariant1.modelId=39&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&minPrice=40000&ambitCountry=DE&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&crossBorderSearchEnabled=true&maxConstructionYear=2011&tabNumber=1
- [link do mobile.de wygasł]

Nie wygląda na specjalnie naciągane ogłoszenie, warty przyjżenia się bliżej.
Co do przebiegu to jest duży jak na dwuletnie auto. Skąd się wziął?
Przykładowo, może ktoś dojeźdzał do pracy 100km dziennie, w dwie strony 200km, pięć dni w tygodniu 1000km X 54 tygodnie = 54000km do tego wyjazd do sklepu czy na wakacje, do kina itp. +/- 10000km i wychodzi 64000 rocznie X dwa lata, 128tyś. km.
100km do pracy to wcale nie tak daleko. Ceny mieszkań w centrach miast są ogromne więc ludzie przenoszą się na prowincje a jak ma autostradę w pobliżu to dojazd do pracy zajmuje mu godzinkę.
Przebieg jest duży, wydaje mi się że ogromna większość kilometrów zostala zrobiona na autostradzie bądź innej szybkiej drodze. Auto jest warte swojej ceny. Jest młode więc na pewno było na serwisowane w ASO bo była gwarancja.
Najlepiej załatw skany książki serwisowej i nr VIN to dowiemy się więcej o autku.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

11 Kwi 2013, 09:12

No tak, masz rację. Jutro jadę obejrzeć autko więc dowiem się o nim więcej :roll:
A powiedz jeszcze jak wygląda sytuacja z zamiennikami części do volvo? Są dostępne jakiejś dobrej jakości w miarę dobrej cenie? Czy raczej musiałbym się nastawić na ASO? I oryginalne części?
Pozdro
adi000
Nowicjusz

11 Kwi 2013, 12:22

Zamienniki są, nie wiem jak zawieszenie w C30 ale w S40/V50 jest wzięte z Forda.
Wcale nie musisz serwisować auta w ASO, nie musisz u nich kupować części.

Skąd jesteś???

Zadzwoń do sprzedawcy i poproś o VIN, poda Ci bez problemu. Po numerze można dowiedzieć się dużo ciekawych rzeczy o aucie, np. kiedy był ostatnio na serwisie i przy jakim przebiegu. Jak będziesz miał numer to podrzuć go mi, sprawdzimy go.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Te samochody są najbardziej trwałe
    Trwałość samochodu ma znaczenie zarówno dla tych kierowców, którzy kupują samochód raz na wiele lat, jak i dla tych, którzy rozglądają się za dobrym autem używanym. Amerykański portal zajmujący ...

11 Kwi 2013, 14:15

Bytom.

Jutro jadę go zobaczyć to przy okazji wezmę nr VIN.
Pozdro!
adi000
Nowicjusz

11 Kwi 2013, 17:12

Ok, jeśli chciałbyś sprawdzić auto przed zakupem w serwisie (polecam bo w przypadku ewentualnych wad czy usterki, czy niezgodności auta z opisem możesz negocjować obniżenie ceny) ASO (AutoBoss w Chorzowie i Euro-Kas chyba też w Chorzowie) to koszt ok 500zł za przegląd i historię samochodu, możesz też zrobic to w nieautoryzowanym serwisie i tu polecam Volvoteam w Mikołowie. Panowie z Mikołowa to solidna firma, naprawy i przeglądy robią bardzo fachowo, polecam Ci ich też w razie późniejszych napraw, przeglądów i wszelkiej pomocy w Volvo. Ceny mają bardzo konkurencyjne.
Jest jeszcze Volvotech z Chorzowa ale ich polecam jeśli chodzi o elektronikę. Z mechaniki jeszcze swego czasu dobre opinie na forum zbierał Auto-Centrum w Radzionkowie, nie wiem jak jest teraz bo było jakieś zamieszanie.
Te firmy co podałem specjalizują się w Volvo i są polecane przez użytkowników tej marki na volvoforum.pl, ja również korzystałem z ASO AutoBoss w Chorzowie i Bielsku-B. praz zniezależnych Volvoteam i Volvotech.

Powodzenia i daj znać jak poszło.

p.s.
A jak już będziesz posiadaczem samochodu zacnej marki Volvo to zapraszam na stronę volvoforum.pl by bardziej zapoznać się z sekretami Twojego samochodu i może bedziesz chciał pochwalić się C30 na zlocie/spocie, w Katowicach są organizowane co tydzień w poniedziałek a ja zapraszam w drugi weekend maja do Ustronia na Równicę.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

12 Maj 2016, 12:06

Witam! Mam pytanie. W którym miejscu znajduje się filtr paliwa w Volvo C 30 1,6 benzyna rocznik 2007?
zeno50
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 09 1971
Auto: VOLVO C30
Silnik: 1,6 !00 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007