Volvo C30 - prośba o porównanie ofert z okolic Bielska-Białej

09 Sie 2015, 16:54

Jestem zainteresowany zakupem Volvo C30. Znalazłem kilka ofert w mojej okolicy. Sam nie jestem ekspertem, dlatego będę wdzięczny za opinie i informacje na co powinienem zwrócić szczególną uwagę przy zakupie tego modelu.

Lista ofert:

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

6. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Może natknęliście na inne ciekawe oferty? Dajcie znać.

W grę wchodzą również samochody nowsze ( 2010 - 2012) z możliwością leasingowania. Niestety nie znalazłem żadnych ogłoszeń w pobliżu B-B, ceną poniżej 40 000 zł i fakturą VAT. Jeśli ktoś coś... będę wdzięczny :)

Dzięki!
fukacz88
Nowicjusz

Auto: Lancia Lybra

12 Sie 2015, 19:07

1. to golas, typowy kinetic troszkę podpicowany
2. to żadna R-ka, zwykły kinetic z małymi dodatkami i cząstką pakietu r-design (kierownica choć nie cała i dźwignia zmiany biegów)
3. tak samo wersja kinetic i modelowo 2007 rok
4. to samo co 4 tylko z lepszą tapicerką i multi-kierownicą
5. to już wersja momentum
6. momentum, z tego co widzę ma fotel kierowcy do zrobienia, pęka tapicerka na siedzeniu z lewej (da się to zrobić za małe pieniądze).

Osobiście po pierwsze podarował bym sobie wszystkie wersje wyposażenia poniżej momentum, to niby tylko bajery ale jak się je ma to zaczyna się je doceniać a jak się ich nie ma to po czasie się je chce a koszt wstawienia ich nie jest mały. Po drugie dlaczego 1.6? To nie rewelacyjne jednostki i dodatkowo obsługuje je 5 biegowa skrzynia, słaba dynamika. Jak diesel to 2.0 lub 2.4, pierwszy jest bardzo elastyczny, dynamiczny i oszczędny. Drugi to już rakieta, zmora mechaników przy wymianie rozrządu bo mało miejsca pod maską. Jeśli auto ma DPF to 2.0 i 2.4 najlepiej z nim pracują, przy 1.6 częściej pojawiają się problemy z filtrem. 2.0 i 2.4 ma 6 biegową skrzynię i przy tej wadze auta rewelacyjnie przyśpiesza i się prowadzi.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

12 Sie 2015, 20:46

Dzięki.

Niestety, Volvo C30 2.0/2.4 w śląskim to rzadkość. Tylko jedno ogłoszenie: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] . 130km od mojego miejsca zamieszkania, spory przebieg, no i te skóry... nie wyglądają zbyt świeżo (może tylko na zdjęciach).
fukacz88
Nowicjusz

12 Sie 2015, 20:58

to też nie pełna r-ka, grill z przodu z modelu ostatnich lat produkcji.
Tutaj trochę o pakiecie R-design [link wygasł]
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

12 Sie 2015, 21:10

a może s40?
Jeden forumowicz z volvoforum.pl sprzedaje swoje auto:
http://volvoforum.pl/viewtopic.php?f=19 ... ead#unread
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

12 Sie 2015, 23:24

to też nie pełna r-ka, grill z przodu z modelu ostatnich lat produkcji

Tak, wiem. Nie jestem aż tak wybredny :)

a może s40?
Jeden forumowicz z volvoforum.pl sprzedaje swoje auto:
http://volvoforum.pl/viewtopic.php?f=19 ... ead#unread

Wyjątkowy samochód, jednak Warszawa to odrobinę za daleko.

--------
A co sądzisz o tych?

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - to ogłoszenie pojawiło się dosłownie przed chwilą :)

Dzięki.
fukacz88
Nowicjusz

13 Sie 2015, 08:29

W Cieszynie znalazłem ładną S40-kę [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] z silnikiem 2.0.
fukacz88
Nowicjusz

13 Sie 2015, 09:14

C30 z Chrzanowa sobie odpuść była bita i przebieg mocno cofnięty.
Ta z Siewierza wygląda ok, warto ją sprawdzić. Możesz ją zabrać na przegląd do Volvotech-u w Chorzowie, Volvomanii w Katowicach albo do ASO (Auto-Boss, Euro-Kas).
S40 wygląda ok, sprawdzić ją możesz w Volvoteam w Mikołowie lub GreCar w Czechowicach lub w ASO Auto-Boss w Bielsku.
Szkoda że nie jestem na domu, rzuciłbym okiem.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

13 Sie 2015, 15:39

Autko z Chrzanowa, miało lakierowane zderzaki i wymienioną boczną szybę. Może masz możliwość, albo znasz kogoś, kto mógłby sprawdzić VIN: YV1MK755182060619 To jedyne Volvo z silnikiem 2.0, które mógłbym jutro obejrzeć.

Jeszcze jeden samochód: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Masz znacznie lepsze oko ode mnie. Dzięki.
fukacz88
Nowicjusz

13 Sie 2015, 18:29

Z VINem to spróbuj zadzwonić lub napisać do ASO może Ci pomogą.
Ostatnia C30, malowany zderzak i automat skrzynia
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

15 Sie 2015, 08:45

Maiłem wczoraj okazję przyjrzeć się kilku Volvo C30. Auta po których spodziewałem się najwięcej okazały się totalną porażką. Znalazłem jedno, technicznie bez zastrzeżeń i w przystępnej cenie, ale niestety w najsłabszej wersji. Panel środkowy, rączki, schowki - wszystko gówniany, trzeszczący jak w skodach plastik. Orientujesz się czy i gdzie dostanę cały zestaw elementów do wnętrza (aluminiowych lub drewnianych), oraz jaki to mniej więcej koszt?

Do wymiany będzie również mostek, ponieważ ktoś śrubokrętem grzebał w okolicach hamulca ręcznego. Nie wiem o co chodzi, ale prawie wszystkie samochody miały w tym miejscu ślady po próbach otwarcia.
fukacz88
Nowicjusz

15 Sie 2015, 12:40

Części które Cię interesują spróbuj poszukać na volvoforum.pl w dziale giełda.
Co do poniszczonej obudowy przy ręcznym to prawie wszystkie tak mają, ktoś grzebał przy ręcznym.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

15 Sie 2015, 13:47

Ok, poszukam czegoś.

Dzisiaj widziałem kolejne dwa. Ostatnie w mojej okolicy. Karoseria i aluminiowe elementy wnętrza były w fatalnym stanie. Najprawdopodobniej zdecyduję się zakupić tańszą wersję i zainwestować trochę w wyposażenie.

Dzięki za pomoc!
fukacz88
Nowicjusz