Volvo C70 (I gen.) , Saab 9-3 (II gen) - dobra opcja do 15 tys?

03 Sie 2015, 01:06

Szukam dla siebie nowego auta i te dwa modele wpadły mi w oko. Celuje raczej w mocniejsze wersje np. Volvo 2,4T 193KM i Saab 2,0 z ponad 200KM pod maską. O ile zakup takiego auta to jedno, tak utrzymanie to już inna sprawa. Spalanie wiem, że będzie spore, ale bardziej chodzi mi o ewentualne naprawy to znajomy mówił, że jak np. padnie turbosprężarka to będą wydatki spore.

Jestem też otwarty na inne propozycje mocniejszych wozów, ale 2 ww. wydają mi się fajne chociażby z uwagi na to, że prędzej kupię niezajechane auto, bo jednak upalacze preferują raczej BMW oraz wszelkiej maści auta pseudo sportowe.
leser
Nowicjusz

Auto: Honda Civic

03 Sie 2015, 10:05

Na SAAB-a trochę za mało. Jak chcesz fajne, wyróżniające się na drodze autko to do 15k może jakiś SEAT Leon 1.8t.
maniek1986
Aktywny

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 28 11 2004
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: VW Golf 6, SEAT Leon 3 FR
Silnik: 1.4, 1.4 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015

03 Sie 2015, 10:54

SAABa II do 15k raczej będzie ciężko znaleźć, choć to samochody mało popularne u nas.
Ode mnie jakiś Lex:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tutaj do zrobienia.

Ostatnio był Lex klubowy na sprzedaż ale teraz coś nie widzę.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

03 Sie 2015, 19:19

maniek1986 napisał(a):Na SAAB-a trochę za mało. Jak chcesz fajne, wyróżniające się na drodze autko to do 15k może jakiś SEAT Leon 1.8t.

Trochę mógłbym nagiąć budżet, tu link przykładowy:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Leon może aż tak się nie wyróżnia, ale wygląda nieźle. Wezmę go pod uwagę.
Kieł napisał(a):SAABa II do 15k raczej będzie ciężko znaleźć, choć to samochody mało popularne u nas.
Ode mnie jakiś Lex:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... y8OBl.html
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... y8FJp.html - tutaj do zrobienia.

Ostatnio był Lex klubowy na sprzedaż ale teraz coś nie widzę.

O Lexusie myślałem i to bardzo poważnie, ale podobno trochę kiepsko jedzie tzn. 155KM to niemało, ale buda swoje waży i wiem z relacji kilku osób, że brakuje mocy w najlepszym wypadku po jakimś czasie. Nie wiadomo mi też nic na temat możliwości podniesienia mocy w rozsądnej cenie tak jak to można zrobić z Volvo, Saabem lub Leonem.
leser
Nowicjusz

04 Sie 2015, 08:37

Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

04 Sie 2015, 10:13

Leon wyróżnia się na drodze? :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co to znaczy być uprzejmym na drodze?
    Po pierwsze być kierowcą przewidywalnym, a nie chaotycznym i pełnym emocji. Po drugie przestrzegać przepisów ruchu drogowego. Po trzecie kierować się zasadą współpracy, ostatecznie intencją wszystkich jest bezpieczne ...

06 Sie 2015, 18:37

To Volvo całkiem spoko, ale jakoś nie mam przekonania do automatycznych skrzyni biegów, być może niesłusznie.

Ktoś się jeszcze wypowie albo doradzi ciekawszą alternatywę?
leser
Nowicjusz