Volvo do 40tys zł. S40 II, S60, a może V40?

14 Paź 2019, 14:04

Cześć,

Tak jak w temacie, dysponuję aktualnie budżetem 40k zł i poszukuję Volvo. Wymaganiem jest 150KM w górę, raczej diesel manual (bo benzynę ciężko znaleźć). Chciałbym też, żeby autko nie było długie na 5m, więc chyba pozostaje mi S40 II i S60. V40 II raczej ciężko dostać za takie pieniądze.
Coś o mnie, aktualnie wożę dwie osoby (siebie plus pasażera), jako że sam mam 190cm wzrostu to muszę też patrzeć na rozmiary samochodu aby móc komfortowo w nim siedzieć, aczkolwiek zarazem chciałbym auto do jeżdżenia min. po mieście, czyli S80 i tym podobne odpada (z racji na długość). Szukam złotego środka.
Co polecacie mi kupić? Czy tez może polecacie dozbierać 5k zł żeby nie kupić bubla?

Pozdrawiam,
Kamil.
Taczkowoz
Nowicjusz

Auto: Nie mam

14 Paź 2019, 14:28

Na S40 masz aż za duży budżet, spokojnie znajdziesz coś z końca produkcji i zostanie fundusz na serwis. Na S60 też jest budżet ok. V40 znajdziesz ale na cuda nie licz.
Na twoim miejscu brał bym S60, więcej miejsca i trochę inne auto. Znajomy ma ładne i zadbane V60 D3, gdybyś był zainteresowany pisz na priv
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

14 Paź 2019, 19:44

S 60 znajdziesz lub powinieneś znaleźć.... ja miałem przysłowiową Igłę S60 II spokojnie w tym budżecie, auto z 1 ręki, po pełnym serwisie silnika i skrzyni , automatycznej, z nowymi oponami w 1 lakierze ...ale zmieniło niedawno właściciel już ...więc szukaj a może znajdziesz. :lol:
O coś takiego, trochę nim jeździłem i świetnie się jeździ, 2.0 D 163KM fajnie już się odpycha, bardzo fajna szybka skrzynia...140km/h jest momentalnie...nie wiem skąd ja takie perły znajduję :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

14 Paź 2019, 20:46

andrewb25 - Ty serio z tym powyższym komentarzem i zdjęciami? :o
tomekdk

15 Paź 2019, 15:33

a jakieś masz krytyczne uwagi?
daję jako kontrprzykład co można kupić , bo sprowadziłem takie miesiąc temu
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

17 Paź 2019, 16:20

Tylko w tym S60 w tym budżecie będą 5-cylindrowe 2.0 diesle, które nie należą do najtańszych w użytkowaniu i naprawie. Ładne benzyniaki, salon Polska to już 40+.
Co do miejsca w środku to na tylnej kanapie jest kiepsko, ale dla kierowcy i pasażera będzie wygodnie nawet w V40.
Alternatywnie polecę Mercedesa W204 z dieslem 2.2 (początek produkcji, kod silnika OM646) lub benzyniaki z kompresorem (1.8K).
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...