Siema , w moim Volvo FH13 2010 r zdiagnozowali zapchany katalizator ( na początku słabe auto z obciążeniem po górę a później ograniczenie mocy). Cena nowego kata powala, ktoś ma jakiś pomysł , czyszczenie, zakup używki, sam nie wiem.
Poszukaj firmy która zajmuje się czyszczeniem katalizatorów i DFP robi się to przez wymontowanie katalizatora później w specjalnej maszynie jest poddawany zabiegom po których powinien wyglądać praktycznie jak nowy i posłużyć jeszcze długo i bezawaryjnie pod warunkiem że nie jest uszkodzony mechanicznie w środku.
Sam katalizator nie jest rozcinany i spawany to ważna sprawa. Jest to chyba optymalne rozwiązanie jeżeli chodzi o koszty.
Siema. Skorzystałem z porady darka88 i zregenerowałem kata wymieniając wkłady. Teraz wszystko już śmiga, moc wróciła a i spalanie spadło. Wydałem kilka tysi ale mam spokój na długi czas i jestem zadowolony.
Silniki LS - General Motors Z Japonii przenosimy się do Stanów Zjednoczonych, czyli prawdziwego królestwa potężnych silników o widlastym układzie cylindrów. Właśnie taką architekturą cechują się silniki General Motors z linii ...
Zadbaj o szyby i czyste światła Jazda samochodem z brudnymi szybami potrafi być bardzo niebezpieczna i znacznie ograniczać pole widzenia. Zwłaszcza zimą podczas opadów deszczu lub śniegu, gdy na drogach leży sól i błoto, które stale ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.