REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Tylko to nie jest naprawa ;/ Trzeba by sprawdzić czy pojawiały się jakieś błędy kolejna sprawa to taka że zawór EGR może być sprawny i jedynie wymaga odpowiedniego wyczyszczenia. Zaślepianie go bez ingerencji w oprogramowanie to trochę droga na skróty i nie zawsze działa skutecznie.xMateo9 napisał(a):zauważyłem po odbiorze odłączoną wtyczkę od zaworu egr i w dodatku obok egr wystaje blaszka która zaślepka ten zawór
Zerknij w pierwszej kolejności czy sterownik nie wyrzuca jakiś błędów przy takim gaśnięciu silnika.xMateo9 napisał(a):od tej pory obroty są normalne ale w niektórych przypadkach podczas jazdy po wciśnięciu sprzęgła obroty spadają do 300 a i nawet auto potrafi zgasnąć najczęściej też gaśnie podczas cofania gdy już się zatrzymam i chce zmienić bieg na jedynkę
Po odłączeniu wtyczki od EGR powinien się pojawić błąd.xMateo9 napisał(a):powiedział że sterownik jest dobry i nie ma żadnych błędów
Przyczyną pewnie jest odłączony EGR. Ja bym się nie zgodził na odłączenie EGR jak ma mi się świecić przez to check ;/xMateo9 napisał(a):Od czasu odebrania od mechanika świeci się tylko check engine.
Jeżeli kable WN są ok i świece masz wymienione to pozostaje przepustnica, przepływka nie wiem jak ze wskazaniami sondy lambda? Na pewno możesz odhaczyć ciśnienie paliwa skoro na lpg jest to samo.xMateo9 napisał(a):z tego co wiem wszystko było czyszczone bo nie umieli znaleźć przyczyny co do tych obrotów