Volvo, Renault, Audi??

10 Lip 2010, 12:13

Witam serdecznie forumowiczów. Noszę się z zamiarem kupna autka. Myślałem o dieslu, ale jeżdże niewiele głównie po mieście-to mój pierwszy dylemat, czy warto płacić średnio 2-3 tyś więcej za diesla?? Drugi problem- zastanawiam się nad Volvo S40, Renault Laguna lub Megane (tzw żelazkiem), lub Audi A4. Kwota jaką dysponuję to ok 15-17 tyś. Lepiej młodszego francuza, czy starsze Audi, Volvo.Będe wdzięczny za porady od osób które jeżdżą w/w markami. Głównie mam na myśli awaryjność, bezpieczeństwo, spalanie cena części, mankamenty w/w marek.
z góry wielkie dzięki za podpowiedzi.
pozdrawiam
krukMB
Nowicjusz

10 Lip 2010, 14:37

Musisz określić się ile dokładniej jeździsz. Ale jeśli głównie miasto to diesla nie polecam do miasta, zdecydowanie benzyna lub LPG. Diesel latem tak jak teraz szybo się grzeje i nie ma gdzie się schłodzić, a turbo tego bardzo nie lubi.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

10 Lip 2010, 14:41

...zdecydowanie większość moich kilometrów to miasto.Raz lub dwa razy w roku dalszy wypad. Zostaje mi jeszcze wybór marki ....
krukMB
Nowicjusz

10 Lip 2010, 14:45

To nie myślmy nawet o dieslu. Za 17 tyś znajdziesz fajną A4. Określ jeszcze Czy zależy Ci bardziej na ekonomii czy osiągach? Ogólnie z tym samochodzie jest spory wybór silników więc myślę, że coś się da wybrać dla Ciebie ;)
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997