Volvo s-40 ll pytania

29 Sty 2010, 19:18

witam wszystkich.mam kilka pytań odnośnie volvo s-40ll 2004r.2.0d.czy są jakieś żarówki soczewkowe,które oświetlą drogę jak najlepiej(moje świecą blado)?czy ktoś zna kod skrzyni biegów w/w auta?jaki olej najlepiej stosować do silnika?(mam półsyntetyk)czy warto dodawać dodatki do on?
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań

01 Lut 2010, 13:29

Bardzo ważna jest jakość żarówek ,pamiętaj ze żarówki z biegiem czasu świecą coraz słabiej.Olej stosuj taki jaki zaleca producent z odstępstwem od tego zalecenia jeśli silnik okazuje oznaki zużycia(większa lepkość oleju jest wtedy zalecana) i zaczyna zużywać olej.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

02 Lut 2010, 01:24

kolego jakieś konkrety?
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań

02 Lut 2010, 12:03

Producent zaleca olej o lepkości 5W-30(Diesel) z dopuszczeniem 5W40.Naturalnie oleje najwyższej jakości.Jeśli chodzi o halogeny soczewkowe to pamiętaj są najbardziej wrażliwe na zabrudzenia kloszy,najpierw musisz zdjąć klosze i dobrze je wymyć z zewnątrz i od środka.Podobno według testów najlepszą żarówką do systemów projekcyjnych (soczewkowych )jest żarówka PHILIPS H7 S NightGuide DoubleLife .
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Objaśnienia skrótów motoryzacyjnych
    PPS - Prestige Performance Sedan (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, sedan) PPH - Prestige Performance Hatchback (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, hatchback) ...