REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Piszesz że to bardziej takie terkotanie tylko na wolnych obrotach to ja bym jeszcze przysłuchał się przy wtryskach czy czasem to nie któryś z nich. Czy jest różnica między zimnym a ciepłym silnikiem?Lutek71 napisał(a):Stukanie pochodzi spod pokrywy zaworów. Dzieje tak tylko jak obroty silnika schodzą na niskie i tak pozostaje. Nie jest to stukanie, tylko takie terkotanie. Myślisz, że to może być przyczyną ?
Mogą ale jak by to było w kolektorze to przysłuchując się, byś w nim najgłośniej słyszał ten dźwięk.Lutek71 napisał(a):Przeczytałem gdzieś, że podobne odgłosy dają klapki w kolektorze, tylko szczerze przyznam, że nie wiem czy w moim silniku takie występują.
Będziesz wymieniał? jest to usterka czy po prostu wadliwa seria w której praca odzwierciedla się takim stukaniem? Coś więcej mechanik mówił na ten temat?Lutek71 napisał(a):Rozmawiałem dzisiaj z mechanikiem z serwisu forda.
Powiedział mi, że to pompa paliwa.
Zatem czekamy na infoLutek71 napisał(a):Nie spocznę póki nie dojde do usterki
Ładnie kroją za uszczelkę. Ciekawe na jaki zwrot możesz liczyć po przedstawieniu faktury?Lutek71 napisał(a):dziurawa uszczelka pod kolektorem. Koszt 1800 zł.