31 Gru 2015, 15:21
Witam mam problem tego typu na początku przepaliło mi się prawe światło mijania , postanowiłem wiec ja wymienić przy wymienianiu żarówki doszło do spięcia przez kable które dochodzą do żarówki h 7 ( kabel Czarny i zielony) po tym wszystkim gdy wymieniłem żarówkę ona nadal się nie paliła wiec chciałem sprawdzić czy czasem żarówka która zakładam nie jest uszkodzona i postanowiłem sprawdzić i podłączyć ja do działających świateł mijania które chodziły, po tym jak odłączyłem żarówkę i podłączyłem nowa ona nie świeciła potem ja odłączyłem i znowu podpiąłem stara która tez przestała świecić , pomyślałem ze może to być wina bezpiecznika lecz bezpieczniki od strony kierowcy były cale lecz gdy wyciągnąłem bezpiecznik od modułu przestały się świeci nawet światła pozycyjne a gdy go włożyłem z powrotem wyświetliły mi się dwa błędy dodatkowe tj : SRS-AIRBAG SERVICE SPOED ORAZ MOTOR SERVICE i czerwony komunikat po tym wszystkim silnik nie wchodził powyżej 3 tyś obrotów po ponownym włączaniu silnika błędy nie znikały proszę o pomoc w tym przypadku i o schematy bezpieczników co i jakie są za co odpowiedzialne czy tez przekaźniki i jak sprawdzić czy przekaźnik jest cały czy uszkodzony Pozdrawiam