Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
ens napisał(a):Auto bardzo dobre, ale części nie są nieco droższe, tylko bardzo drogie. Zamienników praktycznie nie ma, volvo to w sumie marka niszowa i mało tego jest na rynku. Jeżeli nie czujesz się na siłach finansować potencjalne drogie naprawy, to odradzam volvo. Co do golfa czy e46, Ja bym wybrał BMW, jak dla mnie bardziej charakterne auto, tylko znowu nie wszyscy lubią RWD.
ens napisał(a):Nie sterotypy, rozglądałem się za volvo jakiś czas temu i jak sprawdziłem ceny części to odpuściłem. Choć fakt patrzyłem na S60/S80.
JiGsaw napisał(a):S60 jest natomiast oparte na Mondeo. Ogólnie do Forda części są stosunkowo drogie, jak na auto klasy budżetowej, więc będzie to miało też swoje odzwierciedlenie w Volvo, które jest z kolei niebudżetową wersją Forda. Podobnie jak Audi i Skoda, czasem to są dosłownie te same części, ale ze znaczkiem Audi kosztują znacznie więcej jak ze Skoda.
jiGsaw napisał(a):Hola hola, najnowsze S60 o ile mi wiadomo dzieli własnie z Mondeo mk4, może mam złe info.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki VOLVO. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne VOLVO