Volvo S40 96r słaba wydajność klimy

21 Cze 2012, 14:50

Jak to jest wkoncu z tą klimą? doradzają na necie zeby nie ustawiac na maxa bo mozna sie zaziembić, przeziembić itp
ale ja posiadam w swoim aucie klime ale ona nie jest jakos wydajna jak np lodówka
wg mnie ta klima jest przereklamowana
bo niby leci chlodniejsze powietrze ale znowu nie takie chlodne zeby w aucie bylo chlodno przy 30St
przy 30st na zew. w aucie jak dam na maxa klime to jest OK, komfortowo ale jak ustawie wiatrak w polozeniu 1-3 jest po prostu za duszno Wy tez tak macie? obieg zamkniety nawet daje i to klima jakos rewelacyjnie nie chlodzi
filtra kabinowego nie mam na wyposazeniu a na serwisie kliby bylem i jakos nie poczulem różnicy
a temp z kratek klimy to jakies 7-9C przy temp zew ok 20C kiedys badalem
no bez jaj ale jak zalecają ustawiac na szyby to to powietrze juz wcale nie chlodzi bo sie odbija od gorącej szyby
szczerze myslalem ze powietrze z klimy jest zimne tak ze bedzie sie osadzac szron i bedzie widac to powietrze tak jak w lodówce
no i mam term we wnętrzu auta no i na nim nigdy temp nie spada ponizej 30-35C gdy na zew jest 30C
ogólnie jeszcze mówiąc to w cieniu klima daje rade ale w sloncu nie daje całkowicie rady

pozdr
piotrauto
Stały forumowicz

15 Lip 2012, 19:08

Piotrze,miałem okazję pokosztować dobrodziejstwa działania klimy(Peugeot 406) w Makaronii,gdzie temperatury rzędu 50 st.c w słońcu to normalka,czasami 60.Gdy wsiadałem do rozgrzanego wnętrza :D (w środku na bank było z 80 st.c (auto stało w słońcu),to natychmiast po odpaleniu silnika zaczynałem trząść się z zimna,tak działa sprawna klima.Jak więc sądzisz,masz sprawną w swoim aucie,czy nie masz?!Pierwsze to jedź do serwisu i dobij klimę,sprawdź czy jest szczelna.Dobicie, mnie kosztowało 100 zł.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

28 Lip 2012, 08:23

dobijalem na tkz stacji kombajnie za 150zł i niby wg fachowców ok ale wzieli o de mnie 150zl
a klima chłodzi owczem ale słabiutko znowu nie tak zeby mi bylo chlodno, zimno
ok jest ale nie chłodno
to samo jest jak otworze szyby, nawet jest przyjemniej niz jazda z klima
piotrauto
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS będzie elektrykiem?
    Choć rynek aut nowych jest dziś zdominowany przez SUV-y, a podwyższone auta pojawiają się w salonach jak grzyby po deszczu, Lexus LS pozostaje ważnym modelem w gamie japońskiej marki. To w końcu od niego wszystko się zaczęło. ...