Volvo s60 - na co zwrócić uwagę.

18 Lip 2016, 12:16

Cześć mam na oku taki model:
[link wygasł]

Przebieg oryginalny. Potwierdzenie z Danii:
[link wygasł]

Co sądzicie, na co warto zwrócić uwagę przy tym modelu (na pewno na szczególną uwagę zasługuję dwumasa)

Zastanawiałem się jeszcze nad Mazdą 6. Ale te Volvo wydaje się mi być lepszym wyborem, a co Wy sądzicie?

Pozdrawiam.
mroak
Nowicjusz

Auto: Volvo

18 Lip 2016, 12:49

Sprawdze pozniej opłacalność exportu z Danii, bo teraz siedze ma telefonie, a cena trochę nierealna z akcyza 18,6%.
W Danii mial 2, albo 3, właścicieli. Albo, bo w systemie widnieje zmiana po pol roku, moze salon miał na siebie.
Samochód Wymeldowany w Danii 06-04-2016.
tomekdk

18 Lip 2016, 13:04

To jest benzyna w automacie nie ma dwumasy. Sprawdź w szczególności cały system elektryczny, od aku do ostatniej żarówki, jeśli sam się nie znasz to niech mechanik sprawdzi cewki i świece. Co do ceny nie będę się wypowiadał.
Generalnie auto do sprawdzenia w nieautoryzowanym serwisie lub w ASO.
Chcesz założyć do tego gaz?
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

18 Lip 2016, 13:06

Aaa. Kurczę, nie zauważyłem wcześniej, że to automat.

Tak, gaz raczej będzie obowiązkowy.

PS. a może polecacie coś mało awaryjnego (może być i tanie w ekspolatacji - chociaż jestem to wstanie przeboleć kosztem ogólnej mniejszej awaryjności auta) podobnego gabarytowo/estetycznie?

Chodzi mi o auta trochę klasyczne, eleganckie.
Patrzyłem jeszcze na mazde6 i e46(chociaż mam obawy przed BMW)
mroak
Nowicjusz

Auto: Volvo

18 Lip 2016, 13:25

Jak ma iść pod gaz to cewki obowiązkowo sprawdzić i świece wymienić, dobry gazownik powinien to zrobić bo później może być niemiła niespodzianka.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyjazd na święta lub sylwestra samochodem
    Jeśli planujesz wyjazd na święta Boże Narodzenia lub sylwestra samochodem, warto starannie zaplanować podróż. Najlepiej zacząć od zatankowania auta i uzupełnienia płynu do spryskiwaczy przynajmniej dzień wcześniej. ...