Volvo S60 - słabo działające ogrzewanie

20 Mar 2019, 21:07

Witam, mam problem z moim volvo s60, 2005 rok. Nie dziala ogrzewanie. Ciepłe powietrze prawie w ogole nie leci. Temperatura na desce rozdzielczej jest w porządku, 90 stopni. Nie wiem w czym może być problem. Ciężko mi powiedzieć coś więcej - kompletnie sie na tym nie znam jak to kobieta :bored: . Mam tez pytanie odnosnie tylnego zderzaka. Jest na nim zarysowanie i wglebienia (załączam zdjęcia). Tylko lakiernik sie z tym upora czy da rade to załatwić jakoś inaczej? Trzeba będzie lakierować cały zderzak? Czy tylko tą część? Czy lakierowanie tego elementu sprawi ze auto dużo straci na wartości? Prosze o wyrozumiałość, pierwszy raz piszę na takim forum

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Ostatnio edytowany przez pauli969, 20 Mar 2019, 21:30, edytowano w sumie 1 raz
pauli969
Obserwowany

• 20 Mar 2019, 21:22

Po 1 jeżeli chodzi o lakierowanie i o spadek wartości to jest tak ze:
    Masz podrapany zderzak - spadek wartości
    Masz naprawiony zderzak - spadek wartości :mrgreen:
    Pocieszające jest dla Ciebie ze na zderzaku nie da sie zweryfikować czy był powtórnie lakierowany ( no chyba ze ktoś sknoci robotę) wiec nie ma czego sie bać poza tym nawet jakby był to inny el to na spadek wartości nie ma co patrzeć bo to mit tylko robić swoje. Warto dokumentować wszelkie naprawy.

Po 2 co do ogrzewania to może być wiele problemów wiec nie ma sensu strzelać a Ty jako kobieta i tak pewnie większości kwestii nie zrozumiesz więc lepiej udać sie od razu do mechanika w celu weryfikacji problemu.
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

22 Mar 2019, 15:09

Ciepłe powietrze nie lecie nawet jak ustawisz maksymalną temperaturę? Tam masz chyba klimatronik i ustawiasz konkretną wartość temperatury jaką chcesz uzyskać.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...